2018. január 19., péntek, Sára, Marió napja
Paca
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/paca/nem-kell-szimatolni-2602291/

Nem kell szimatolni

Kell-e jobb ajánlólevél a „néppártosodó” Jobbiknak, mint az a Magyar Narancsnak minap adott Heller Ágnes-interjú, amelyben a filozófus asszony a Vona-párt vonzerejéről beszél?

„A Jobbik senkit nem gyilkolt meg, úgyhogy nem érdekel a múltja, nem érdekelnek az ellentmondásai – nyilatkozza a lapnak Lukács György neves tanítványa. – Mindenki azzal jön, hogy az antiszemitáktól védi az országot meg az ellenzéket. Uramisten, én vagyok holokauszt-túlélő és nem ők.” Értsd: azt, hogy ki antiszemita (náci, fasiszta, rasszista, kirekesztő stb.), azt Heller Ágnes mondja meg. Ő az illetékes. Ő a zsűri.

Az nem derül ki a cikkből, hogy filozófus asszony az interjút megelőzően egyeztetett-e valamelyik túlélőszervezettel, esetleg a hitközség illetékesével. Vagy csak úgy, amolyan szóló holokauszt-túlélőként nyilatkozott. Mellesleg más, érdekes dolgokat is mondott még a tudós asszonyka: „Hazafiságról van szó. (…) A Jobbik sokat változott négy év alatt. (…) Ez nem egy erkölcsi iskola, nem egy moralitástársaság, nem arról van szó, hogy kit hívok meg ebédre vagy vacsorára.”

Heller Ágnes példaként említi, hogy amerikai barátai annak idején „befogott orral” szavaztak Hillary Clintonra, akit ugyan korruptnak és ellenszenvesnek tartottak, viszont nem akarták, hogy Trump kerüljön hatalomra. Ilyen egyszerű. „Kérem, hölgyeim, uraim, fogják be az orrukat!” – javasolja hát a hazai szavazóknak Ágnes asszony. Nem kell örökké szimatolni.

Változnak az idők. Minden jel arra utal, hogy Heller Ágnes „népfrontjába” a Fideszen kívül valamennyi párt belefér. Nem lennék meglepve, ha a legújabb – árengedményes – Jobbik-plakát már a Vona Gábort szenvedélyesen átölelő Heller Ágnest ábrázolná. (Ez egyébként jó fényt vetne a nyugdíjasoknak korábban beszóló Vonára.) Meg aztán kell is a cuki fotó…

Kiemelt

Jó hír a bioetanolcégeknek

A megújuló energia felhasználásáról szóló uniós irányelvjavaslat eredményeként nem fenyegeti veszély a hazai bioetanol- és fehérje-előállítást.

Poszt-trauma

Oknyomozó riporternek csapott fel a DK elnöke

Bizonyára ő is a Gőbölyös Soma-díjra hajt.

Megkapták a leckét a fideszes parasztok

Az SZDSZ émelyítő bűzét böfögte fel Vajda Mihály.

Elképesztő információ látott napvilágot

Élő adásban vedlett álcivillé a Független Diákszervezet.

Űrhajóval még nem jöttek

A bevándorlás egy álprobléma.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!