2017. március 26., vasárnap, Emánuel napja
Paca
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/paca/metrohuzat-1496242/

Metróhuzat

„Nagyon érdekes – kezdte anekdotáját Demszky Gábor –, hogyan született az OLAF (Európai Csalás Elleni Hivatal) metrójelentése.”

A megújult Hír TV Egyenesen Kálmán Olgával minapi műsorában osztotta meg a történetet a korábbi szabad demokrata főpolgármester; s mivel itt nem akasztotta meg senki a bevezető mondatok orbitális hazugságai után, zavartalanul ráépíthette a „nagyon érdekes” történetet.

Íme, a Demszky-verzió. 2010-ben, amikor a Fidesz megszerezte a kétharmadot, Orbán Viktor leváltotta az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnökét, és kinevezte a saját emberét, Domokos Lászlót, aki nyomban vizsgálatba kezdett a 4-es metró körül. Készíttetett egy százoldalas jelentést, amely irdatlan (és természetesen valótlan) veszteséget állapított meg. Erről persze feljelentés készült – voltaképpen ez alapján állította össze mostani vádjait a megvezetett OLAF – mesélte a tévénézőknek szegény, hírbe hozott Demszky.

Ehhez képest (emlékeztet a PestiSrácok.hu) ezt a bizonyos ÁSZ-vizsgálatot nem 2010-ben, hanem 2009-ben (még Bajnai Gordon pislogása idején) rendelte el Kovács Árpád ÁSZ-elnök (vagyis nem Domokos László), akit mellesleg nem „leváltottak”, csupán lejárt a mandátuma 2009. december 31-én. A többi stimmel.
Igazából nem is csodálkozom, hogy Demszky ezt a „metróátiratot” miért nem az Országgyűlés gazdasági bizottsága előtt adta elő (oda el sem ment), helyette a Hír TV-ben, előtte meg a Budai Liberális Klubban panaszkodott a piszok Orbán-rezsimre, illetve a Klubrádió hallgatóit tájékoztatta, mennyire ártatlan.

Csak szólok: Demszky mellett az MSZP–SZDSZ-ámokfutás többi emblematikus anyaszomorítója (Hagyó, Hunvald, néhai Verók és mások) ellen sem a Fidesz-korszakban kezdődött eljárás, nem Orbán Viktor adott rájuk „kilövési parancsot” – már az előző ciklusban is megérezték, hogy szaguk van…

Hirdetés

Kiemelt

Kósa Lajos: elgurult a gyógyszer Strasbourgban

A strasbourgi Európai Emberi Jogi Bíróság messze túlterjeszkedett minden határon, amikor Magyarországgal szemben a bangladesi menekültek ügyében ítéletet hozott.

Poszt-trauma

Újra lesújtott a genderterror

Ezúttal Amerikában.

Botka olyat kapott, hogy a fal adta a másikat

Kilövési engedély.

Bróker-ügy: Kulcsár leülte, a szocialisták megúszták

Pedig több ismert szocialista politikust is hírbe hoztak a botránnyal.

Szavazás: magyar lett az Év EP-képviselője

Már tavaly is döntős volt. Vajon ki lehet az?

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!