2017. szeptember 19., kedd, Vilhelmina napja
Paca
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/paca/metrobuzgalom-2167354/

Metróbuzgalom

„A Demokratikus Koalíció azt szeretné megtudni a BKK-tól és a fővárostól, hogy mikor lesz már Soros a hibás a 3-as metró leállásaiért? Nem bírjuk kivárni” – írja Gy. Németh Erzsébet, a DK fővárosi képviselője. Szinte a kacagást is kihallani a közleményből. Hogy még frappánsabb legyen a kérdés, hozzábiggyeszti: „Újabban azért nem jár a 3-as metró a BKK szerint, mert »egy kutya beszaladt az alagútba«. A sajtó, a civilek, az utasok, a »sátáni erők« és a fakocka után tehát most egy kiskutya a felelős.”

(Pénteken a 3-as metró egy szakaszán valóban órákon át szünetelt a forgalom, mert egy kutya beszaladt az alagútba. Nyilván Tarlós István küldte…)

Aki figyelemmel kíséri Erzsébet asszony munkásságát, észrevehette, hogy érdeklődési körét mennyire beteríti (mások szerint beszűkíti) a metrótéma. Hosszú évek óta tartó „földalatti” évődései Tarlós Istvánnal hagyománnyá lettek a Városházán. Szinte nincs alkalom, hogy Erzsike elő ne állna valamilyen metrópanasszal. Tavaly egy nagyszabású metróakciót is indított az ellenzéki delnő:

„Aki ma felszáll a 3-as metróra, nem lehet biztos benne, hogy le is fog majd szállni […], nem fogunk hallgatni arról, hogy a fideszes városvezetés félmillió embert utaztat életveszélyben (…) stb.” – ilyeneket olvashattunk a DK plakátjain. Hogy még nagyobbat szóljon, Tarlós telefonszámát és e-mail címét feltüntető matricákkal ragasztották tele az egész 3-as vonalat.

Erzsike metróbuzgalma csak akkor lanyhult – de akkor nagyon –, amikor néhány hónapja az Országgyűlés „OLAF-bizottsága” (a 4-es metró eltapsolt milliárdjai után kutakodó testület) mint lehetséges érintettet őt is meg akarta hallgatni a disznóság részleteiről. Szegényt azonban annyira váratlanul érte a meghívás, hogy – otthon maradt. Beszaladt az alagútba.

 

Hirdetés

Kiemelt

Kalmár gólokkal építkezik

Három kontinensen foglalkoztatnak klubcsapatok magyar labdarúgókat. Összeállításunkban azokra összpontosítunk, akik szóba kerülhetnek a magyar válogatott keret kialakításakor.

Poszt-trauma

Gyurcsány kíséretével a börtönbe

„Ártatlan ember” vonult be.

Van baj… és nincs baj

Egy nem kormány közeli médiummal.

Horn Gábort láthatóan nem zavarják a számok

A liberális politikus fogalomzavarban is szenved.

Mellbevágó üzenet az egykori Francia elnöktől

Már akkor látta...

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!