2017. november 20., hétfő, Jolán napja
Paca
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/paca/kecskesre-a-kampanyt-2186980/

Kecskésre a kampányt

A választó nagyfokú feledékenységére épít a Magyar Szocialista Párt minapi szózata (is).

Ilyeneket olvashatunk: erősen szégyellje magát az Orbán-kormány, amiért nem áll ki a kárpátaljai magyarság mellett, és elhanyagolja az ukrán vezetéssel történő rendszeres egyeztetést. Szörnyű, hogy miközben a kabinet a magyar diplomácia sikertörténeteiről beszél, a határon túli honfitársaink helyzete egyre romlik. Az MSZP el­várja a kormánytól, hogy érdemben foglalkozzon a határon túli magyar közösségek boldogulásával, és haladéktalanul kezdeményezzen közös kormányülést valamennyi szomszédunkkal stb.

Ábrándos tekintetű Mesterházy Attila jegyzi az MSZP.hu-n olvasható mennydörgést. Nyilván azért szignálták rá a feladatot, merthogy neki, a leharcolt pártelnöknek már tök mindegy. Ő már úgyis lejáratta magát, amikor az előző országgyűlési választás előtt Kolozsvárra sunnyogott „bocsánatot kérni” az ottani magyarságtól a 2004. december 5-i népszavazáson történtekért. A huszonhárommillió románnal riogató, sajnálatos kampányért. „Egy rosszul feltett kérdésre rossz választ adtunk” – hebegte, makogta akkor a kétségbeejtő ember. Nem szakadt rá az égbolt…

Most ugyanő ultimátummal áll elő – mi mással, nemzetpolitikai vádakkal illeti a kormányt. Vastag bőr kell az ilyesmihez – de ez arrafelé nem probléma. Van.
A négy éve kínjában már kecskével is kampányoló, fölényes ember most minden feszélyezettség nélkül újra szószékre lép és igét hirdet. Merthogy megbízták vele. Rábízták. Kecskésre a kampányt.

Olajozottan nyomja a lózungokat: „Érdemben kell foglalkozni a szomszédjainkat érintő kapcsolatokkal (…), a kisebbségi magyar nemzeti közösségek érdeke (…) a szülőföldön való megmaradás és boldogulás (…), a magyar identitás megőrzése (…) elvárjuk, hogy a kormány azonnal és haladéktalanul! (…) stb.
És nem dől össze alatta a szószék.

Hirdetés

Kiemelt

Elhatárolódnak a csaló webboltoktól

Elítél minden e-kereskedelmi visszaélést és kiemelt fontosságúnak tartja a vásárlók biztonságát az Ecommerce Hungary.

Poszt-trauma

Ujhelyi nagyon meglepődhetett a kérdésére kapott válaszon

A legilletékesebbekhez fordult.

Ötven ostoba

A Ferencvárosi Torna Club most ­en­nyinél tart. Sok? Kevés?

A hitelesség és a HVG

Aki keveset gondolkodik...

Agymenés a’la Bokros

A MoMa ura már további három Orbán-ciklust is elképzelhetőnek tart!

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!