2017. november 20., hétfő, Jolán napja
Paca
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/paca/kapudroggal-kopogtatnak-2211181/

Kapudroggal kopogtatnak

Fafejű énje is van a magát megengedő, rugalmas társaságnak aposztrofáló Magyar Liberális Pártnak. Sőt kemény fafejű…

Nem elég, hogy különféle próbálkozásaik után nemrég a Nemzeti Választási Bizottság is elhajtotta őket a könnyű drogjaikkal (Fodor Gáborék a marihuána legalizálását szerették volna népszavazásra bocsátani), máris bejelentették: parányi igazítás után újra beadják a kérelmet.

Nem is akárhogyan érvelnek a folytatás mellett. Dacos alelnökük, Sermer Ádám kijelentette: ha egy ország valóban tenni szeretne a kábítószerek káros hatásai ellen, az – figyeljünk erősen! – a legjobban akkor cselekszik, ha legalizálja a cannabist és származékait. Igen, jól hallottuk: be kell engedni a kis bűnt, hogy be ne jöjjön a nagy… Az indoklás szerint ugyanis a cannabis már régen nem „kapudrog”, nem lehet ráfogni, hogy belépő a kemény drogok világába. Persze előkerültek a korábbi érvek is: a tiltás csak olaj a tűzre, attól nem csökken a füvezők száma, sőt! A hasznot húzó bűnözőknek segít az állam, ha tilt. A legálisan füvező országokban kisebb a drogbűnözés, ráadásul adóbevétel is érkezik a konyhára stb.

Hallgatva az „érveket”, az embernek van egy olyan érzése, hogy liberális ideológusaink már régen benyitottak azon a drogkapun… Különben aligha erőltetnék ezt az alkotmányos jogon történő nemzeti elhülyítést. (Már csak azért sem, mert időközben kiderült, Magyarországon nagyjából hatmillióan ellenzik a liberális ötletet; egyetlenegy társadalmi csoport sincs idehaza, ahol többségben lennének az agyleépítés támogatói.)

Dacára mindennek, a szipubarát párt továbbra is apait-anyait beleadva harcol a legális leépülésért. Nemzeti sorskérdésként teszi fel: demokráciában élünk-e, ha nem kokszolhatunk szabadon? Ez a kérdés, válasszatok!

Nemsokára talán jelszó is születik: „Aki nem drogozik, ne is egyék!”

Hirdetés

Kiemelt

Elhatárolódnak a csaló webboltoktól

Elítél minden e-kereskedelmi visszaélést és kiemelt fontosságúnak tartja a vásárlók biztonságát az Ecommerce Hungary.

Poszt-trauma

Ujhelyi nagyon meglepődhetett a kérdésére kapott válaszon

A legilletékesebbekhez fordult.

Ötven ostoba

A Ferencvárosi Torna Club most ­en­nyinél tart. Sok? Kevés?

A hitelesség és a HVG

Aki keveset gondolkodik...

Agymenés a’la Bokros

A MoMa ura már további három Orbán-ciklust is elképzelhetőnek tart!

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!