2017. szeptember 19., kedd, Vilhelmina napja
Paca
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/paca/kacsa-talalva-2181163/

Kacsa, tálalva

Az olvasóhülyítés ékes példája a Népszava egyik szerdai cikkének címe: „Két jogi csatát nyertek a ligetvédők.” Lead (felvezető szöveg): „Jogszerűtlenül jártak el a hatóságok a zöldaktivistákkal szemben a Városligetben. A bíróságok egy év elteltével jogerősen a környezetvédőknek adtak igazat.”

A világért se vegyük be a cumit! A felkonferálásban sugallt „ligetvédő-győzelem” nem azt jelenti, hogy a hosszú ideje tartó, áldatlan háborúskodás a randalírozó, szőrös, borzas emberek győzelmét hozta a Városligetben. Szó nincs erről! Az „ügyesen” tálalt hír csupán arról szól, hogy hamarosan új eljárás indul két, hosszú ideje folyamatban lévő „ligetügyben”. Az egyikben azért, mert a civilek fellebbezését fogadó szerv időközben megszűnt (pontosabban kormányhivatallá lett), így aztán – összeférhetetlenség miatt – másnak kell majd meghoznia az ítéletet. Ez az egyik „ligetvédő-győzelem”. A másik „siker” meg arról szól, hogy a Kúria új eljárás lefolytatására utasította az elsőfokú bíróságot (amely mellesleg elmarasztalta a rendőröket froclizó zöldeket, akárcsak a másodfokú). Vagyis „győzelem” – ítélet – itt sincs. Sőt az sem kizárt, hogy még súlyosabb lesz a büntetés…

Ligetvédőnek lenni nem könnyű. Ligetvédő-védőnek talán még ennél is nehezebb. Most ez – lásd fentebb! – baloldali sajtófeladat lett. Ami azzal jár, hogy időnként elképesztő ökörségeket kell „megmagyarázni” a nagyközönségnek. Néhány hónapja például azt, mennyire hazafias cselekedet, ha egy liberális légtornász tiltakozása jeléül fölmászik a lebontásra ítélt közlekedési múzeum tetejére – ahonnan később tűzoltók viszik a pszichiátriára. (A leggyakoribb még mindig az, hogy a harcosok fájdalmas arccal láncra verik magukat – ez remekül fotózható, meg a sikolyok is klasszul átjönnek az éteren.) Ügyesebb újságoknál hősök születnek.

Hirdetés

Kiemelt

Kalmár gólokkal építkezik

Három kontinensen foglalkoztatnak klubcsapatok magyar labdarúgókat. Összeállításunkban azokra összpontosítunk, akik szóba kerülhetnek a magyar válogatott keret kialakításakor.

Poszt-trauma

Gyurcsány kíséretével a börtönbe

„Ártatlan ember” vonult be.

Van baj… és nincs baj

Egy nem kormány közeli médiummal.

Horn Gábort láthatóan nem zavarják a számok

A liberális politikus fogalomzavarban is szenved.

Mellbevágó üzenet az egykori Francia elnöktől

Már akkor látta...

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!