2017. március 26., vasárnap, Emánuel napja
Paca
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/paca/hatareset-1494037/

Határeset

Már megint lesújtott ránk az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB).

Keddi hír: „A magyar hatóságok az emberi jogok európai egyezményét megsértve tartottak fogva két bangladesi menedékkérőt 2015 őszén a röszkei tranzitzónában, későbbi visszaküldésük Szerbiába pedig azzal a kockázattal járt, hogy embertelen bánásmódnak lesznek kitéve görögországi befogadóközpontokban”.

Van valami visszatérően mániákus abban, ahogyan időről időre fogást talál Magyarországon a strasbourgi jogásztársaság. Így visszatekintve nem emlékszem, volt-e olyan hónap mostanában, hogy ne sóztak volna a nyakunkba valami elmarasztalásfélét „az európai jogok” megsértése miatt. Két megátalkodott retrókommunistának (Fratanoló János, Vajnai Attila) például azért kellett fizetnünk milliós bánatpénzt, mert az EJEB szerint az elvtársak – szemben a magyar törvényekkel – igenis jogszerűen viselhetnek kabátjuk hajtókáján vörös csillagot.

Korábban Hagyó Miklós volt szocialista városvezető a barátságtalan hazai tömlöcviszonyokért cserébe kapott tetemes kárpótlást. (Szegénynek megsérültek az emberi jogai, ugyanis fölfázott a nyirkos zárkában, ráadásul a hiányzó komfort miatt néhány hónap alatt negyven kilót leadott – 134-ről 94-re fonnyadt.)

Galambos Lajos nyugállományú kémfőnöknek meg azért kellett fizetnünk tízezer eurót, mert az EJEB szerint túl sokáig kényszerült előzetesben üldögélni, amit már nagyon unt a boldogtalan… Volt olyan is, hogy vallási tevékenységet nem folytató, és így megszüntetett trükkös kisegyházaknak ítélt meg bánatpénzt a strasbourgi bíróság. Sorolhatnám tovább.

Most meg itt ez a legújabb „jogtiprás”… Volt képünk visszaküldeni a tranzitzónából a föltartóztatott idegeneket. Újabb milliókat fizethetünk, mert tettük a dolgunkat, védtük Európa schengeni határait.

Vajon a józan ész határait őrzi-e valaki?

Hirdetés

Kiemelt

Kósa Lajos: elgurult a gyógyszer Strasbourgban

A strasbourgi Európai Emberi Jogi Bíróság messze túlterjeszkedett minden határon, amikor Magyarországgal szemben a bangladesi menekültek ügyében ítéletet hozott.

Poszt-trauma

Újra lesújtott a genderterror

Ezúttal Amerikában.

Botka olyat kapott, hogy a fal adta a másikat

Kilövési engedély.

Bróker-ügy: Kulcsár leülte, a szocialisták megúszták

Pedig több ismert szocialista politikust is hírbe hoztak a botránnyal.

Szavazás: magyar lett az Év EP-képviselője

Már tavaly is döntős volt. Vajon ki lehet az?

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!