2017. március 26., vasárnap, Emánuel napja
Paca
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/paca/haragoszoldek-1470061/

Haragoszöldek

Hogy le ne üljön végképp az éppen egy esztendeje zajló „ligetvédő projekt”, hétfőn hajnalban újabb akciót hajtottak végre a városligeti zöldek.

Most azt találták ki, hogy egyikük föltartóztat egy bontani induló markológépet, mert az biztosan „nagyot szól” majd… Nem jött be. Egyrészt még tök sötét volt a terepen, amikor a dacos aktivista a masina elé állt a placcon (nem volt esély használható sajtófotóra), másrészt a rossz látási viszonyok miatt a kanalas kotró gémje pont fejen találta a bátor vállalkozót, az meg úgy, ahogy volt, elharapta a nyelvét. Márpedig így – még ha sikerül is az akció – nem tudott volna nyilatkozni szegény a riportereknek a környezetromboló, álnok rezsim bűnös ligetrombolásáról. (A kivonuló rendőrök előállították a kupán csapott kaszkadőrt, bár nem sokra mentek vele, szegény csak megszeppenve pampogott, ráadásul személyi iratok sem voltak nála…)

Egy aktivista hölgy ezek után még fölmászott a markoló legtetejére, de amikor látta, hogy fütyülnek rá, keseregve lekecmergett a gémről. (Néhány hete a bontásra ítélt közlekedési múzeum tetejére mászott föl egy liberális tornász, onnan vitték el a tűzoltók a pszichiátriára. Két nap múlva megismételte az attrakciót – most várja a számlát a katasztrófavédelemtől…)

Ligetvédőnek lenni sem könnyű. Nem csoda, hogy mostanra oda jutottak, nemcsak a fákhoz, már a bokrokhoz sem engedik közel a metszeni akaró kertészeket az elkeseredett „zöldek”; ha kell, torlaszokat állítanak, ölre mennek. A brigád kemény magja egyébként már jó ideje életvitelszerűen a ligetben él, sátort állít, tüzet rak, bokor alá piszkít. Ne szépítsük, kiléptek a civilizációból. Visszavadultak.

Ha a liberális sajtóban nem is, talán valamelyik ismeretterjesztő csatornán még fölbukkanhatnak: National Geographic, Life Network, Animal Planet stb.

Hirdetés

Kiemelt

Kósa Lajos: elgurult a gyógyszer Strasbourgban

A strasbourgi Európai Emberi Jogi Bíróság messze túlterjeszkedett minden határon, amikor Magyarországgal szemben a bangladesi menekültek ügyében ítéletet hozott.

Poszt-trauma

Újra lesújtott a genderterror

Ezúttal Amerikában.

Botka olyat kapott, hogy a fal adta a másikat

Kilövési engedély.

Bróker-ügy: Kulcsár leülte, a szocialisták megúszták

Pedig több ismert szocialista politikust is hírbe hoztak a botránnyal.

Szavazás: magyar lett az Év EP-képviselője

Már tavaly is döntős volt. Vajon ki lehet az?

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!