2017. szeptember 24., vasárnap, Gellért, Mercédesz napja
Paca
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/paca/haborog-mint-bangone-2189530/

Háborog, mint Bangóné

Nehéz területet felügyel a szocialista pártban Bangóné Borbély Ildikó; a jóváhagyott MSZP-stratégia értelmében a tüzes asszonykának családpolitikai oldalról kell fogást találnia az Orbán-kormányon.

Ildikó láthatóan nem ijed meg a feladattól, évek óta egyvégtében tüsténkedik. „Háborog, mint Bangóné.” A minap például azt követelte a kabinettől, hogy „ne verje át” a magyar családokat: ha egyszer már bejelentette, fizesse is ki az ígért dupla családi pótlékot.

Képviselő asszony szerint Rétvári ­Bence államtitkárnak az erről szóló bejelentése szimpla átverés volt, ugyanis a családok szeptemberben egy vasat sem kapnak. Rétvári Bencének haladéktalanul le kell mondania!

Ildikó asszony felhördülését gyengíti, hogy az államtitkár már a nyár közepén bejelentette: a kormány döntésének értelmében a szeptemberben esedékes pótlékot idén egy héttel korábban, már augusztusban folyósítják, hogy a családok időben meg tudják venni az iskolakezdéshez szükséges cuccokat.

Vagyis augusztusban kétszer jön a pénz, legközelebb viszont csak október elején. Sajnos Bangóné lelkem nem figyelt eléggé, esetleg szimplán (vagy duplán) kiment a fejéből az államtitkári közlemény. A lényeg, hogy – nem először – árnyékra vetődött.

Magára valamit adó politikai tömörülés ilyenkor szelíden félrevonná az érintettet: Nézze, Ildikó, maga végtelenül belevaló asszonyka, de most, izé, talán inkább a nyugdíjasdalárda újjászervezésénél kamatoztatnánk a szakértelmét…

A szocialista pártvezetés azonban megengedőbb: hadd fusson még Bangóné! És Bangóné fut. Sőt, téziseket alkot! Nemrég pél­dául kijelentette: az igazi édesanyák eredendően baloldaliak. Majd magyarázattal is szolgált: azért balosak az anyukák, mert „védik a gyengéket, óvják az elesetteket és együttéreznek a szenvedőkkel”.

Aztán vannak, akik az efféle marhaságoktól szenvednek.

Hirdetés

Kiemelt

Martin Schulz vádaskodni kezdett a bukás után

Botrányosnak nevezte Angela Merkel német kancellár választási kampányát Martin Schulz szociáldemokrata (SPD) pártelnök a vasárnapi szövetségi parlamenti (Bundestag-) választás után a törvényhozásba bejutott pártok vezetőnek televíziós fórumán.

Poszt-trauma

Divatdiktátorok szeszélye vagy tudatos provokáció?

Ön felvenné ezeket a ruhadarabokat?

Az emberéletekkel igenis el kell számolni

Hány halott kell még a bevándorláspártiaknak?

A próféta lenyomta az angolokat

Muhammad a legnépszerűbb név Angliában.

Óriásplakátokkal számolja fel önmagát a Jobbik?

Jöhet a fél évig tartó mocskolódás 1100 óriásplakáton.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!