2017. november 24., péntek, Emma napja
Paca
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/paca/haborog-mint-bangone-2189530/

Háborog, mint Bangóné

Nehéz területet felügyel a szocialista pártban Bangóné Borbély Ildikó; a jóváhagyott MSZP-stratégia értelmében a tüzes asszonykának családpolitikai oldalról kell fogást találnia az Orbán-kormányon.

Ildikó láthatóan nem ijed meg a feladattól, évek óta egyvégtében tüsténkedik. „Háborog, mint Bangóné.” A minap például azt követelte a kabinettől, hogy „ne verje át” a magyar családokat: ha egyszer már bejelentette, fizesse is ki az ígért dupla családi pótlékot.

Képviselő asszony szerint Rétvári ­Bence államtitkárnak az erről szóló bejelentése szimpla átverés volt, ugyanis a családok szeptemberben egy vasat sem kapnak. Rétvári Bencének haladéktalanul le kell mondania!

Ildikó asszony felhördülését gyengíti, hogy az államtitkár már a nyár közepén bejelentette: a kormány döntésének értelmében a szeptemberben esedékes pótlékot idén egy héttel korábban, már augusztusban folyósítják, hogy a családok időben meg tudják venni az iskolakezdéshez szükséges cuccokat.

Vagyis augusztusban kétszer jön a pénz, legközelebb viszont csak október elején. Sajnos Bangóné lelkem nem figyelt eléggé, esetleg szimplán (vagy duplán) kiment a fejéből az államtitkári közlemény. A lényeg, hogy – nem először – árnyékra vetődött.

Magára valamit adó politikai tömörülés ilyenkor szelíden félrevonná az érintettet: Nézze, Ildikó, maga végtelenül belevaló asszonyka, de most, izé, talán inkább a nyugdíjasdalárda újjászervezésénél kamatoztatnánk a szakértelmét…

A szocialista pártvezetés azonban megengedőbb: hadd fusson még Bangóné! És Bangóné fut. Sőt, téziseket alkot! Nemrég pél­dául kijelentette: az igazi édesanyák eredendően baloldaliak. Majd magyarázattal is szolgált: azért balosak az anyukák, mert „védik a gyengéket, óvják az elesetteket és együttéreznek a szenvedőkkel”.

Aztán vannak, akik az efféle marhaságoktól szenvednek.

Hirdetés

Kiemelt

Európa Liga: Szalai piros lappal „tért vissza”, a Hoffenheim kiesett

A közel három hónapos kényszerpihenő után visszatért magyar válogatott labdarúgó csapata, a Hoffenheim 3-1-re kikapott a Braga vendégeként.

Poszt-trauma

Feledy Péter a közmédiát ekézte

„Pitibb”, de a mindennapi életet befolyásoló dolgok hiányoznak

Vona legújabb fordulata

Mikor füllent a Jobbik elnöke?

Dollármilliókat áldozott a legénység kiképzésére Soros György

Szemináriumok, tanfolyamok, közvélemény-formálás.

Árulkodó kép Kennedyről

Örökkévalóság fekete keretben.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!