2017. december 14., csütörtök, Szilárda napja
Paca
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/paca/gulyas-a-pacban-2525344/

Gulyás a pácban

Gondterhelten vakarózik a Közös Ország Mozgalom frontembere, Gulyás Márton sztárprovokátor, amióta kiderült, nem akar összejönni az ellenzéki pártok áhított technikai nagykoalíciója. Úgy fest ugyanis, hogy sem a Momentum, sem az Együtt, sem az LMP nem kívánja visszaléptetni saját jelöltjét az esélyesebb javára a bravúr helyszínéül kinézett 1. számú körzetben. (A két „nagy”, a DK és az MSZP eleve nem indít jelöltet.)

Zavaros a kép. Vagy inkább röhejes. Az LMP pár hete a Kossuth téren járatta le magát, amikor hívei – 50-90 piros fejű ember – azt ordítozták a placcon: „Putyin, haza!”. Juhász Péter Együtt-hőbörgői (talán tucatnyian lehettek) még nagyobbat égtek ugyanekkor: négyórás várakozás után csak az orosz delegáció üres autóit tudták kifütyülni, merthogy már korábban kiszállt az elnök… (Az örökké a fütyülőjével babráló Juhász egyébként most azt gondolta, ha ő jelenti be először képviselőjelöltségét, a többi párt majd hátralép. Körbekacagták.)

Ezek után persze egyedül méreti meg magát Fekete-Győr András pártja, a Momentum is. A szakállas atléta nyilatkozataiból tudjuk, hogy a reménybeli Fekete-Győr-kabinet – bármikor lép is porondra – végre fogja hajtani a bevándorlókkal kapcsolatos EU-döntéseket. „Ne ijedjünk meg néhány száz jámbor menekülttől” – nyilatkozta valahol az ambiciózus vezér, aki egyébként azt is kijelentette, hogy hajlandó Orbán Viktorral vitázni, ha úgy alakul.

Szóval el lehet képzelni Gulyás koordinátor közérzetét… Szegénynek korábban az október 23-ra meghirdetett forradalmat is le kellett fújnia a hűvös idő miatt; ráadásul minap a Pest-Buda étterem elfoglalásából is rosszul jött ki – az attak végén a személyzet rájuk zárta a csárdát, bentről dörömböltek kifelé. Kaland az élet.

Kiemelt

Hipp-pel végre megjött a szerencse

Reménytelennek tűnt a helyzete, de remek hajrával rukkolt ki az ősszel kétszer is edzőt váltó Haladás az NB I-ben. A furcsa idényről Halmai Gábor résztulajdonossal beszélgettünk.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!