2017. május 27., szombat, Hella napja
Paca
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/paca/fullextra-laszlo-1567969/

Fullextra László

Botka László „Fizessenek a gazdagok!” javaslatának megjelenése óta nincs nap, hogy ne gyarapodna újabb elemmel az MSZP miniszterelnök-jelöltjének rongyrázós portréja.

Azt már jó ideje tudjuk, hogy a puritánságról szavaló politikus, aki országgyűlési képviselőként minden szocialista megszorító intézkedést megszavazott (legyen annak szerzője Bokros Lajos, Gyurcsány Ferenc, bárki), magára nézve megengedőbb. Szereti a luxust, él-hal az egzotikus utazásokért (Zanzibár, Maldív-szigetek, vörös-tengeri korallzátonyok stb.), még a gazdasági válság éveiben sem mondott le hobbijairól.

Sosem titkolta a luxusútjait, egyik vörös-tengeri merülése után például így nyilatkozott: „Letettük a feleségemmel a nemzetközi búvárvizsgát, s azóta évente néhányszor megpróbálunk elszabadulni a hétköznapok stresszes, pörgős feladataitól.

Nincs számomra megnyugtatóbb érzés, mint mikor a tenger mélyén élő halakban és korallokban gyönyörködhetem.” (Gyönyörködjön csak kedvére odalenn – de ne szavalja a fordítottját idefönn!) Bár Botkát nem különösebben zavarják a kritikus hangok, azért most csak illenék valamit válaszolnia a Fidelitas neki címzett kérdéseire: miből telik neki 25 millió forintos, „fullextrás” luxus terepjáróra, és azt miért nem tüntette fel vagyonnyilatkozatában?

Megjegyzem, Botka urizálása fölfogható egyfajta baloldali hagyományőrzésnek is. Hála a levéltári titkosítások feloldásának, mára nyílt titok, hogy a munkásmozgalom karizmatikus vezetőitől sosem állt távol a luxus iránti vonzalom.

Elég bizonyíték erre Vlagyimir Iljics Lenin példája, aki egész életében odavolt az egyedi készítésű Rolls-Royce-okért (regnálása során kilenc ilyen autóval furikázott). Még Svájcban cuppant rá a márkára a vezér – merthogy egy időben onnan, egy pazar alpesi luxus­szállóból irányította a munkásosztály harcát a piszok burzsujok ellen…

Hirdetés

Kiemelt

G7-csúcs zárónyilatkozat: mindenkinek joga van megvédeni saját határát

A migránsok jogainak elismerésével együtt az államok saját határaik ellenőrzéséhez való szuverén jogát is hangsúlyozza a G7-csoport szombati zárónyilatkozata.

Poszt-trauma

Újabb szintet lépett a liberális idiotizmus

Teljesen természetes az iszlamista terror.

Ki nem mond igazat: a ballib média, vagy Juncker?

De mi „belgák” most hova álljunk?

Botka és a kerítés

... meg Orbán, aki nem engedi be a migránsokat

Liberáliséknál a „vidékies” egy szitokszó

Ráadásul a „vidékies” és a „fiatal” is összeférhetetlen!

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!