2017. április 26., szerda, Ervin napja
Paca
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/paca/fullextra-laszlo-1567969/

Fullextra László

Botka László „Fizessenek a gazdagok!” javaslatának megjelenése óta nincs nap, hogy ne gyarapodna újabb elemmel az MSZP miniszterelnök-jelöltjének rongyrázós portréja.

Azt már jó ideje tudjuk, hogy a puritánságról szavaló politikus, aki országgyűlési képviselőként minden szocialista megszorító intézkedést megszavazott (legyen annak szerzője Bokros Lajos, Gyurcsány Ferenc, bárki), magára nézve megengedőbb. Szereti a luxust, él-hal az egzotikus utazásokért (Zanzibár, Maldív-szigetek, vörös-tengeri korallzátonyok stb.), még a gazdasági válság éveiben sem mondott le hobbijairól.

Sosem titkolta a luxusútjait, egyik vörös-tengeri merülése után például így nyilatkozott: „Letettük a feleségemmel a nemzetközi búvárvizsgát, s azóta évente néhányszor megpróbálunk elszabadulni a hétköznapok stresszes, pörgős feladataitól.

Nincs számomra megnyugtatóbb érzés, mint mikor a tenger mélyén élő halakban és korallokban gyönyörködhetem.” (Gyönyörködjön csak kedvére odalenn – de ne szavalja a fordítottját idefönn!) Bár Botkát nem különösebben zavarják a kritikus hangok, azért most csak illenék valamit válaszolnia a Fidelitas neki címzett kérdéseire: miből telik neki 25 millió forintos, „fullextrás” luxus terepjáróra, és azt miért nem tüntette fel vagyonnyilatkozatában?

Megjegyzem, Botka urizálása fölfogható egyfajta baloldali hagyományőrzésnek is. Hála a levéltári titkosítások feloldásának, mára nyílt titok, hogy a munkásmozgalom karizmatikus vezetőitől sosem állt távol a luxus iránti vonzalom.

Elég bizonyíték erre Vlagyimir Iljics Lenin példája, aki egész életében odavolt az egyedi készítésű Rolls-Royce-okért (regnálása során kilenc ilyen autóval furikázott). Még Svájcban cuppant rá a márkára a vezér – merthogy egy időben onnan, egy pazar alpesi luxus­szállóból irányította a munkásosztály harcát a piszok burzsujok ellen…

Kiemelt

Nyolcgólos Ferencváros-győzelem

A címvédő Ferencváros esélyt sem adott ellenfelének, a harmadosztályú Budafoknak a labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjében: Thomas Doll együttese 8-0-ra ütötte ki riválisát.

Poszt-trauma

Perre fel!

Január elseje után bárki perre mehet a rosszul elhelyezett KRESZ-táblák ügyében.

Egy Komáromy egy csecsen

Új hős született.

Így fonják át Soros polipjának csápjai a ballib médiát 2.

Így és ezért válhat a „független sajtóorgánum”, a hírgyár távolról irányított hírmanipulációs és politikai agitációs központtá.

Így kell Soros György lelkét simogatni

Ahogy a 444-nél a független, szabad újságírást értelmezik

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!