2017. november 20., hétfő, Jolán napja
Paca
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/paca/elszaladt-a-partizan-2199244/

Elszaladt a partizán

Alaposan felújította show-műsorát Vajnai Attila, a Munkáspárt 2006 cirkusztársulat első embere. Vasárnapi premierje a Klauzál téri bevásárlóközpontban jókora derültséget okozott – rajta röhögött a vásárcsarnok.

Vajnait aligha kell bemutatni, ő az a tántoríthatatlan partizán, aki vörös csillagos kitűzővel a kebelén szokott felbukkanni különféle nyilvános rendezvényeken – holott pontosan tudja, hogy 1993 óta törvény tiltja az önkényuralmi jelképek (a csillag mellett a nyilas- és horogkereszt, az SS felirat, a sarló-kalapács stb.) használatát.

Vajnai szellemi nagyságát mutatja, hogy meg van győződve arról: személye fölötte áll a magyar jogrendszernek, egy daliás kor hagyta itt őrlángként. Relikvia ő, egy lebetonozott felkiáltójel – no pasarán! Rendíthetetlenül hisz abban, amit a vörös csillag jelképez, ha rajta múlna, talán minden sarokra felszögelne egyet. Az sem szegi kedvét, hogy fellépései miatt már több bíróság is elítélte. Igaz, Strasbourgban neki adtak igazat – és nem kevés pénzt. (Utóbbit az államnak – nekünk – kellett állnunk.)

A Klauzál téri Vajnai-fellépés eltért a korábbiaktól. Most nem a főszereplőt kérték számon a rendőrök – maga hívta a hatóságot: jöjjenek ki tüstént tetten érni egy Hitler-képet!

 

Másodjára már ultimátumot is adott: ha tíz percen belül nem jönnek, összefesti a járdát. Épp hozzáfogott, amikor megérkezett a járőr, és fölszólította, hogy igazolja magát.

Ezzel nem számolhatott a piktor, merthogy fogta magát és elszaladt… Illetve csak szaladt volna, ha nem állítják meg erőnek erejével. Látványos hadonászását, majd megbilincselését – milyen érdekes! – kamera is megörökítette, akárcsak jól artikulált „segélykiáltásait”: „Engedjenek el, rosszul vagyok! Eltörött a bordám!” Persze semmije sem tört el (sőt az is kiderült, hogy a „leleplezett” Hitler-kép nem sért paragrafust).

Puff! Hogyan lesz ebből „strasbourgi” pénz?

Hirdetés

Kiemelt

Elhatárolódnak a csaló webboltoktól

Elítél minden e-kereskedelmi visszaélést és kiemelt fontosságúnak tartja a vásárlók biztonságát az Ecommerce Hungary.

Poszt-trauma

Ujhelyi nagyon meglepődhetett a kérdésére kapott válaszon

A legilletékesebbekhez fordult.

Ötven ostoba

A Ferencvárosi Torna Club most ­en­nyinél tart. Sok? Kevés?

A hitelesség és a HVG

Aki keveset gondolkodik...

Agymenés a’la Bokros

A MoMa ura már további három Orbán-ciklust is elképzelhetőnek tart!

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!