2017. szeptember 19., kedd, Vilhelmina napja
Paca
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/paca/elszaladt-a-partizan-2199244/

Elszaladt a partizán

Alaposan felújította show-műsorát Vajnai Attila, a Munkáspárt 2006 cirkusztársulat első embere. Vasárnapi premierje a Klauzál téri bevásárlóközpontban jókora derültséget okozott – rajta röhögött a vásárcsarnok.

Vajnait aligha kell bemutatni, ő az a tántoríthatatlan partizán, aki vörös csillagos kitűzővel a kebelén szokott felbukkanni különféle nyilvános rendezvényeken – holott pontosan tudja, hogy 1993 óta törvény tiltja az önkényuralmi jelképek (a csillag mellett a nyilas- és horogkereszt, az SS felirat, a sarló-kalapács stb.) használatát.

Vajnai szellemi nagyságát mutatja, hogy meg van győződve arról: személye fölötte áll a magyar jogrendszernek, egy daliás kor hagyta itt őrlángként. Relikvia ő, egy lebetonozott felkiáltójel – no pasarán! Rendíthetetlenül hisz abban, amit a vörös csillag jelképez, ha rajta múlna, talán minden sarokra felszögelne egyet. Az sem szegi kedvét, hogy fellépései miatt már több bíróság is elítélte. Igaz, Strasbourgban neki adtak igazat – és nem kevés pénzt. (Utóbbit az államnak – nekünk – kellett állnunk.)

A Klauzál téri Vajnai-fellépés eltért a korábbiaktól. Most nem a főszereplőt kérték számon a rendőrök – maga hívta a hatóságot: jöjjenek ki tüstént tetten érni egy Hitler-képet!

 

Másodjára már ultimátumot is adott: ha tíz percen belül nem jönnek, összefesti a járdát. Épp hozzáfogott, amikor megérkezett a járőr, és fölszólította, hogy igazolja magát.

Ezzel nem számolhatott a piktor, merthogy fogta magát és elszaladt… Illetve csak szaladt volna, ha nem állítják meg erőnek erejével. Látványos hadonászását, majd megbilincselését – milyen érdekes! – kamera is megörökítette, akárcsak jól artikulált „segélykiáltásait”: „Engedjenek el, rosszul vagyok! Eltörött a bordám!” Persze semmije sem tört el (sőt az is kiderült, hogy a „leleplezett” Hitler-kép nem sért paragrafust).

Puff! Hogyan lesz ebből „strasbourgi” pénz?

Hirdetés

Kiemelt

Kalmár gólokkal építkezik

Három kontinensen foglalkoztatnak klubcsapatok magyar labdarúgókat. Összeállításunkban azokra összpontosítunk, akik szóba kerülhetnek a magyar válogatott keret kialakításakor.

Poszt-trauma

Gyurcsány kíséretével a börtönbe

„Ártatlan ember” vonult be.

Van baj… és nincs baj

Egy nem kormány közeli médiummal.

Horn Gábort láthatóan nem zavarják a számok

A liberális politikus fogalomzavarban is szenved.

Mellbevágó üzenet az egykori Francia elnöktől

Már akkor látta...

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!