2017. december 16., szombat, Etelka, Aletta napja
Paca
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/paca/egyszer-majd-eloveszik-2515699/

Egyszer majd előveszik?

Azon mindig jókat nevetek, ha olvasom valahol, hogy most aztán majd jól előveszik és elszámoltatják Demszky Gábor egykori főpolgármestert, hiszen ő is felelős azért a sok disznóságért (itt egy hosszú lajstrom szokott következni), ami az ő húsz éve alatt történt Budapesten.

Eleinte persze nem nevettem, magam is úgy gondoltam, egyszer tényleg biztosan előveszik majd, kikérdezik, sőt elszámoltatják, mit művelt ezzel a jobb sorsra érdemes fővárossal. De hát ez régen volt. Akkortájt, amikor a szadeszos ember még tojászáporral dacolva mondta ünnepi beszédeit, meg a 4-es metró vájataiban szelfizett a fúrópajzzsal…

Sok BKV-bérlet lejárt már azóta, de semmi nem történt. A nagyváros disznóságai máig itt vannak elvarratlanul, az obsitos vezér meg valahol a távolban (tán a kies Isztrián) írja emlékiratait. Hajszálai görbületlenek.

Illetve dehogynem történt valami! Esztendeje érdekes hír érkezett a ködös Albionból. Az Egyesült Királyság Jelentős Csalások Elleni Hivatala arról tájékoztatta Magyarországot, tudjuk-e, hogy az Alstom járműgyártó százmilliárdos megvesztegetési botrányának szálai ide is elvezetnek. (Merthogy ők onnan, a Csatornán túlról is jobban rálátnak a Városháza zűrös dolgaira, mint mi itt, Budapesten.)

Az ember nem tudja, nevessen vagy szitkozódjék. Hát még amikor arról tudósít a sajtó, hogy a botrány föltárására létrehozott parlamenti bizottság azért nem hallgatta meg Demszky Gábort, mert nem jelent meg a testület előtt… Talán nem ért rá, más dolga volt. Van ilyen. Magyarországon.

Az egész most arról jutott az eszembe, hogy olvasom: „Újabb gyanúsítások lesznek az Alstom metrókocsik beszerzése körül indult nyomozásban – a főügyész arra utalt, az eljárás célkeresztjében vannak azok a (…) politikai döntéshozók is, akik a kenőpénzekből részesülhettek.”

Biszku- és Gyurcsány-ügyeken edződve komoly összegbe fogadnék, ki kerül ki abból a célkeresztből…

 

Kiemelt

Szónokokkal, fotósokkal alig több, mint ezren a Jobbik „kormánybuktató” nagy tüntetésén

Egy jobb NB II-es meccsen is többen vannak, mint a nagy hanggal beharangozott, Jobbik-balliberális szövetség által nagyon várt tüntetésen.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!