2018. január 21., vasárnap, Ágnes napja
Paca
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/paca/egy-latnok-intelmei-2579170/

Egy látnok intelmei

Magyarország nyer, ha Orbán veszít, írja a Népszavában Kovács László egykori MSZP-elnök és külügyminiszter.

Már maga a cikk megjele­nése is érdekes, hiszen – ahogyan a szerző fogalmaz – Magyarországon Orbán Viktor és pártja korlátozza a sajtó szabadságát. (Vajon hogyan sikerült kijátszani a cenzúrát?)

Húzós írás, a szerző nem kertel, kimondja: „Jövő tavasszal Orbán Viktor és pártja elveszíti a választást.” De meg is érdemli, teszi hozzá a látnok, aki annak idején, még az első Orbán-ciklusban azt javasolta a miniszterelnöknek, hogy „Merjünk kicsik lenni!” Ehhez képest mi történik? „Orbán Viktor szabadságharcot hirdetett az Európai Unió ellen, folyamatosan megsérti annak közös értékrendjét, működésének alapelveit és szabályait.”

Azt is megtudjuk, hogy a kormány a lengyel kabinettel karöltve immár hét éve Európa-ellenes ámokfutást végez – csakhogy most betelt a pohár! Brüsszel bekeményít, megvizsgálja, fennáll-e az alapértékek rendszerszerű megsértésének veszélye. És akkor jaj nekünk! A cikkíró azt is nehezményezi, hogy az ukrán okta­tási törvény miatt „a magyar kormányfő a NATO működését is akadá­lyozni próbálja”. Értsd: Magyarországnak van képe kiállni a határon túliak magyar nyelvű oktatása mellett. Még ilyet!

A kommentek nem túl hízelgők Kovács Lászlóra nézve. Egy ol­vasó az elaggott ellenzékről ír: „A vetés megtörtént. Pozsgay belevágta a csákányt, Csurka szántott, a Fidesz vetett. Még néhány elszáradt kóró meg féreg van a földeken, de hát ez az élet rendje, a bogáncsot kiszedjük a ruhánkból, a férgekkel meg nem foglalkozunk.”

Vészjósló varjúkárogásra emlékeztet a cikk: kár a háborgásért, megbánod, Viktor! Azért csak szólni kéne Laci bácsinak: Orbán Viktor nem az EU értékrendje ellen van, csak ahogy egyre többen, ő is másképp látja ezt az egész migrációs hercehurcát. Ciki? Tagjai vagyunk az uniónak vagy a mamelukjai?

Kiemelt

A magyar kultúra napjaBalázs Péter kapta az idei Bessenyei-díjat

Az elismerést B. Élthes Eszter, Bessenyei Ferenc özvegye és Hegedűs Zoltán (Fidesz-KDNP) alpolgármester adták át a Kossuth-díjas színész-rendezőnek.

Poszt-trauma

Külföldi fiatalok segítették ki a „nagy diáktüntetés” szervezőit

Totális kudarcot vallottak a szervezők.

Vona és a 2300

A dolgok, amiknek az égvilágon semmi közük egymáshoz.

A Budapest Pride csapata bedobta a Conchita-bombát

„Az egész országot szivárványba borítjuk”.

Oknyomozó riporternek csapott fel a DK elnöke

Bizonyára ő is a Gőbölyös Soma-díjra hajt.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!