2017. június 27., kedd, László napja
Paca
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/paca/buki-bakit-emleget-1602604/

Büki bakit emleget

A hídlezárásokra szakosodott Büki Zoltán szabadságharcos azon háborodott fel a minap, hogy a budapesti rendőrfőkapitány nem engedélyezte a dunai átkelők csütörtökre tervezett lezárását. Hallatlan!

A lapunknak nyilatkozó dugószervező, a Demokratikus Magyarországért Civil Társaság frontembere elmondta, ezek után természetesen ismét bírósághoz fordul, kedvező határozat esetén pedig a csapata jövő hét csütörtökön vagy pénteken haladéktalanul élni fog a főváros megbénításához való állampolgári jogával. De még mennyire! Hozzátette, van gyakorlatuk benne, ha úgy alakul, akár száz emberrel is le tudnak zárni öt hidat, nem probléma. Nekik. (Április elejére már szerveztek egy hasonló fesztivált, de a rendőrség akkor is betiltotta – dacára ennek néhány kétségbeejtő figura ott erőlködött a hidaknál…)

Büki Zoltánnak a jelek szerint mániája a hídlezárás. Két éve, 2015-ben például a Szabadság hídon tartott hasonló bemutatót csapatával. „Mondjon le az Orbán-kormány!” – javasolta a hídfőre kiálló forradalmár, és egész addig ott feszített, amíg a feltorlódott autósok be nem ígértek neki néhány aktuális pofont. (Büki korábban az Együtt–PM színeiben háborgott a köztereken, csak a „sajnálatos események” – a második Fidesz-kétharmad – után állt be „civilnek”.)

Felmérés ugyan nem készült, de gyanítom, hogy ezeket az akciózó „hidalgókat” nem feltétlenül kedveli a dugókra érzékeny főváros közönsége. Előfordult már, hogy a hídon rekedt, feldühödött sofőrök Büki dunai fürösztését helyezték kilátásba… Igaz, a túlmozgásos szabadságharcost ez sem szokta eltántorítani a blokádtól. Bár a legjobban annak örülne, ha a testi fenyítés a rendőrség részéről érné az ő hidászcsapatát.

De jól is venné ki magát akkor a tévétudósításokban egy látványos gumibotozás, bilincselés meg hasonlók! Alatta a felirat: „Orbán-diktatúra”.

Hirdetés

Kiemelt

Hackertámadás ért Ukrajnában több bankot és szolgáltató vállalatot

Az ukrán jegybank honlapján közölte, hogy az érintett bankoknál emiatt nehézségekbe ütközik ügyfeleik kiszolgálása.

Poszt-trauma

Mini G-nap

Kíváncsian várjuk a G-ző politikus felívelő karrierjét.

Óriási meglepetés az Amnesty Internationaltől!

Meglepődtünk.

Minden áron bele akartak rúgni a Fideszbe ballibék

A nagy leleplezés.

A „függetlenség”

Ha kormányellenes, akkor az a ballib médiában hírnévre váltható.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!