2017. április 26., szerda, Ervin napja
Paca
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/paca/buki-bakit-emleget-1602604/

Büki bakit emleget

A hídlezárásokra szakosodott Büki Zoltán szabadságharcos azon háborodott fel a minap, hogy a budapesti rendőrfőkapitány nem engedélyezte a dunai átkelők csütörtökre tervezett lezárását. Hallatlan!

A lapunknak nyilatkozó dugószervező, a Demokratikus Magyarországért Civil Társaság frontembere elmondta, ezek után természetesen ismét bírósághoz fordul, kedvező határozat esetén pedig a csapata jövő hét csütörtökön vagy pénteken haladéktalanul élni fog a főváros megbénításához való állampolgári jogával. De még mennyire! Hozzátette, van gyakorlatuk benne, ha úgy alakul, akár száz emberrel is le tudnak zárni öt hidat, nem probléma. Nekik. (Április elejére már szerveztek egy hasonló fesztivált, de a rendőrség akkor is betiltotta – dacára ennek néhány kétségbeejtő figura ott erőlködött a hidaknál…)

Büki Zoltánnak a jelek szerint mániája a hídlezárás. Két éve, 2015-ben például a Szabadság hídon tartott hasonló bemutatót csapatával. „Mondjon le az Orbán-kormány!” – javasolta a hídfőre kiálló forradalmár, és egész addig ott feszített, amíg a feltorlódott autósok be nem ígértek neki néhány aktuális pofont. (Büki korábban az Együtt–PM színeiben háborgott a köztereken, csak a „sajnálatos események” – a második Fidesz-kétharmad – után állt be „civilnek”.)

Felmérés ugyan nem készült, de gyanítom, hogy ezeket az akciózó „hidalgókat” nem feltétlenül kedveli a dugókra érzékeny főváros közönsége. Előfordult már, hogy a hídon rekedt, feldühödött sofőrök Büki dunai fürösztését helyezték kilátásba… Igaz, a túlmozgásos szabadságharcost ez sem szokta eltántorítani a blokádtól. Bár a legjobban annak örülne, ha a testi fenyítés a rendőrség részéről érné az ő hidászcsapatát.

De jól is venné ki magát akkor a tévétudósításokban egy látványos gumibotozás, bilincselés meg hasonlók! Alatta a felirat: „Orbán-diktatúra”.

Kiemelt

Tízparancsolat az áruházakban

Újabb és újabb megmondóemberek tűnnek fel, hogy keresztény elkötelezettségüket hangoztatva fejezzék ki csalódottságukat a kormányban és főként Orbán Viktor miniszterelnökben.

Poszt-trauma

Így kell Soros György lelkét simogatni

Ahogy a 444-nél a független, szabad újságírást értelmezik

Konrád György, az elfelejtett Jobbik-lobbista

A hasonló a hasonlónak – népi változatban: simlis a simlisnek – örül.

Így fonják át Soros polipjának csápjai a ballib médiát 1.

Az elmúlt hetek megmozdulásai­nak az ellenzéki pártok csupán szemlélői, nem alakítói voltak, szerepüket gyakorlatilag átvette a balliberális sajtó.

Ignatieff brüsszeli sírása 3 pontban

Nézzük a puszta tényeket.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!