2018. január 22., hétfő, Vince, Artúr napja
Paca
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/paca/amikor-sajto-operal-2661823/

Amikor a sajtó operál

Másfél napra rá, hogy az ellenzéki sajtó körbelihegte legújabb „leleplezésével” a nyilvánosságot, már fogalmazhatta is saját értesüléseinek cáfolatát – igaz, azt már jóval halkabban, apró betűkkel. Nehéz pálya a hazudósoké.

„Megrázó poszt terjed a Facebookon, ami újra rávilágít a magyar egészségügy óriási problémáira – harsogja címében az egyik legvérmesebb portál. – 2022. január 19-re kapott időpontot.” A cikk a súlyos betegségben (bélendometriózis) szenvedő 34 éves Krámli Kinga énekes, pedagógus Face­book-bejegyzéséből idéz: „Elviselhetetlen fájdalmakkal élek (…) A legutóbbi vizsgálatokon kiderült, hogy szükséges egy nagy műtét, amely igen kockázatos, és nagyobb orvosi teamet igényel. (…) Nekem most, jelen állás szerint 2022. január 19-én lesz az operációm. Négy év múlva. Pedig én addig nem bírom.” A beteg panaszát természetesen a szerző lánglelkű mennydörgése követi az Orbán-rezsim okozta áldatlan egészségügyi állapotokról, mintegy megágyazva az írást követő feldúlt kommentrengetegnek. (Ebből nem idézek.)

Aztán – másfél nappal később – egy nőgyógyász azt nyilatkozza valahol (ez már nem kap akkora hangerőt): ő nem tartja valószínűnek, hogy ilyen hosszú időt kellene várni arra a műtétre. Ez csak akkor fordulhat elő, ha a beteg egy konkrét orvoshoz ragaszkodik. Ismét megszólal a beteg: sajnálja, hogy kissé politikai irányba ment el az ügy. Ő pedig tényleg egy konkrét orvoshoz ragaszkodik, aki csak 2022-re tudja vállalni…

Nézzük, hogyan „igazít helyre” ilyenkor az egyik legharsányabb portál, a 444.hu! „Vasárnap nagyot ment Krámli Kinga története a Facebookon, és az országos sajtó is felkapta a 34 éves nő történetét.” Majd hozzáfűzi: ja, és közleményt adott ki a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő, hogy a műtétre legfeljebb két hónapot kell várni, az alkalmazott gyógyszerek zömét állja a társadalombiztosító.

Az én kommentemet nem írom ide.

Kiemelt

Részlegesen leállt az amerikai közigazgatás

Annak hátterében, hogy a szenátus elutasította a további finanszírozást a többségi republikánusok, illetve a demokrata pártiak közötti ellentétek állnak.

Poszt-trauma

Külföldi fiatalok segítették ki a „nagy diáktüntetés” szervezőit

Totális kudarcot vallottak a szervezők.

Vona és a 2300

A dolgok, amiknek az égvilágon semmi közük egymáshoz.

A Budapest Pride csapata bedobta a Conchita-bombát

„Az egész országot szivárványba borítjuk”.

Oknyomozó riporternek csapott fel a DK elnöke

Bizonyára ő is a Gőbölyös Soma-díjra hajt.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!