2018. január 20., szombat, Fábián, Sebestyén napja
Paca
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/paca/akkor-majd-izombol-2598310/

Akkor majd izomból…

Strasbourgba utazott a napokban Kálmán Attila, a 24.hu munkatársa, hogy megtudja, hogyan áll Magyarország helyzete az EU-ban, tudnak-e valamit kezdeni az ottaniak a „renitens Mr. Orbánnal”. Hogy képben legyen az olvasó, a szerző már a bevezetőben elmagyarázza, hogy az EU-szervek sajátos válaszaira „Orbánék olyan provokációi miatt van szükség, mint például az unióellenes nemzeti konzultáció”.

(Én már itt elveszítettem a fonalat. Unióellenes nemzeti konzultáció? Mikor volt ilyen? Én csak a Soros-tervvel kapcsolatos nemzeti konzultációról hallottam. Mióta szinonimája Soros György az uniónak? Azért, mert Gyuri bácsi Juncker elnök komálósa, még nem azonos az unióval.)

Riporterünk a plenáris ülés szüneteiben több olyan EP-képviselővel beszélgetett, akik ilyen-olyan módon kapcsolatban vannak a „magyarüggyel”. Az egyik képviselő, aki a LIBE-bizottságnak is tagja, így kesergett: „Az unió szerveinek eszközei korlátosak (…) Lássuk be, hogy egy határon nem mehetünk túl.”

Pedig mi mindent megpróbáltak szegények az eltelt hónapokban, felsorolni is nehéz: a Fidesz kizárása a néppárti frakcióból, a 7-es cikkely alkalmazása, a kohéziós alapból 2020 után juttatott támogatások megvágása stb. A kormány számára a legnagyobb veszélyt a támogatások csökkentése jelentené (ez nyilván újabb keleti nyitásra kényszerítené) – ámbár a nettó befizető tagállamoknak komoly profit a magyar piac, majd bolondok lesznek kockára tenni.

Hogy valami „biztató” is legyen a tudósításban, a szerző a végén elárulja: Brüsszel úgy szeretné módosítani ezeket az eljárásokat, hogy ezentúl kevesebb legyen a konszenzusos döntés, helyette egyszerű többséggel határozzanak. Hatalmi szóval. Izomból.

A társalgások rezüméjét egyébként a cikk címe híven visszaadja: „Orbánt nem az EU-nak kell megbuktatnia”.

Ezért az információért kár volt kiutaznia a kollégának!

Kiemelt

Egyhavi keresettel több maradt az embereknél

A további emelkedéshez jó alapot teremt a minimálbér nyolcszázalékos és a garantált bérminimum további 12 százalékos emelése – mondta Varga Mihály.

Poszt-trauma

Vona és a 2300

A dolgok, amiknek az égvilágon semmi közük egymáshoz.

A Budapest Pride csapata bedobta a Conchita-bombát

„Az egész országot szivárványba borítjuk”.

Oknyomozó riporternek csapott fel a DK elnöke

Bizonyára ő is a Gőbölyös Soma-díjra hajt.

Megkapták a leckét a fideszes parasztok

Az SZDSZ émelyítő bűzét böfögte fel Vajda Mihály.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!