2018. január 22., hétfő, Vince, Artúr napja
Paca
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/paca/akiknek-harangoztak-2637880/

Akiknek harangoztak

Na végre! A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) minap zár alá vette a hazai szcientológusok Váci úti központját. A rendőrség tavaly ősszel már alapos házkutatást tartott az „egyháznál”, miután a gyanú szerint a vallási egyesületként bejegyzett anyaszomorítók egyebek mellett súlyosan megsértették a hívek és ismerőseik személyiségi jogait.

A gyülekezet elöljárói természetesen a vallásszabadság elleni támadásként értelmezik a NAV lépését. Politikai áldozatnak tartják magukat. (Nem így a kommentelők; egyikük javasolja, az eljárás végén szórják be sóval a szcientológiai bázis hűlt helyét.)

Az emberben már a felekezet itthoni letelepedésekor előjött a kérdés: mi szükségünk van erre a rossz hírű, nyerészkedő szektára, melynek működését a világ szinte minden táján botrányok kísérik? (A legvadabb gyurcsányi években a szektát bevonták a hazai pedagógusképzésbe.)

Sokat elmond a szcientológiáról, hogy alapítója, néhai L. Ron Hubbard kijelentette: egyháza remek anyagi befektetés. Igaza volt. A szekta minden hívőjéről dossziét vezet. Mindent rögzítenek, a magánélet sem tabu. Még harmadik személyek bizalmas adatait is kiszedik a hívekből. Arra is válaszolni kell, kinek hány szexuális kalandja volt, kikkel bújt ágyba, talán még arra is, hogyan cifrázzák a nászt… (Mintha arról kérdezném interjú előtt a főszcientológust: aztán melegnek tetszik-e lenni?)

Leginkább a hívő anyagi hátterére kíváncsiak. Ha valaki meggyónja, hogy adót csalt, kötelezik, hogy az okozott kárt a szcientológiai „egyháznak” fizesse be, mert csak így teheti jóvá a bűnét. A gyónásokon egy hazugságvizsgálóhoz hasonló, úgynevezett E-métert is használnak, nehogy mellébeszéljen a megszédített páciens. Csórikám legtöbbször nem is tudja, mennyire a haramiák markában van, mennyire zsarolható.

Merthogy ez lenne itt a lényeg. Ámen.

Kiemelt

Részlegesen leállt az amerikai közigazgatás

Annak hátterében, hogy a szenátus elutasította a további finanszírozást a többségi republikánusok, illetve a demokrata pártiak közötti ellentétek állnak.

Poszt-trauma

Külföldi fiatalok segítették ki a „nagy diáktüntetés” szervezőit

Totális kudarcot vallottak a szervezők.

Vona és a 2300

A dolgok, amiknek az égvilágon semmi közük egymáshoz.

A Budapest Pride csapata bedobta a Conchita-bombát

„Az egész országot szivárványba borítjuk”.

Oknyomozó riporternek csapott fel a DK elnöke

Bizonyára ő is a Gőbölyös Soma-díjra hajt.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!