2017. május 27., szombat, Hella napja
Paca
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/paca/a-tomlocben-is-kedveltek-1599253/

A tömlöcben is kedvelték

Derűsen hat a mai elvadult világban Stadler József minapi Facebook-bejegyzése: „Visszavásároltuk a stadiont a Stadler-alapítvány részére, az adásvételi szerződést aláírtuk. (…) Áldott húsvéti ünnepeket kívánok, és köszönöm a sok bátorító üzenetet mindenkinek!”

Ennyi a hír, részleteket nem tudok. De már ez is üdítő.

Ha létezik szimpatikus haramia, az okvetlenül Stadler József. Minden relatív. A számadó juhászból lett romantikus falurossza sokoldalú tevékenységével az évtizedek során a hazai latorvilág egyik hungarikumává lett. Gonosztevőnek semmiképp se mondanám, inkább afféle tájjellegű betyár. Valamiféle népi áhítat veszi körül, noha a törvénnyel örökké hadilábon állt (most speciel szabadlábon van). Úgy lett milliomos, hogy anno nemes egyszerűséggel fölvásárolta Bács-Kiskun megye sörösüvegkészletét, majd az áremelés után eladta. Csak ezen hatvanmilliót keresett – akkori áron. Később betört az orosz piacra, ott nyolcvanezer vagon eladhatatlannak mondott konzervet sózott Szerjózsáék nyakába. Először akkor botlott meg, amikor visszaigényelte az áfát Leo­nardo da Vinci Utolsó vacsora „freskója” után. Gyenge volt művészettörténetből.

Ettől kezdve el-elvitték, jó néhány évet bent töltött… Dacára mindennek, Stadler Józsi bácsi munkásságáról még a büntetlen előéletűek is elismerően beszélnek. Ha lennének haragosai, azok is – csakhogy nincsenek. Akasztón, szűkebb pátriájában a mai napig elérzékenyülve beszélnek az „aranyos Jóskáról”, aki – ha épp szabadlábon van – mindenkin segít. (A tömlöcben is kedvelték, zsebestől a fejszés gyilkosig…) A most visszavásárolt futballstadiont még a rácsos idők előtt építtette. Saját csapata hosszú éveken át itt fogadta az NB I-es ellenfeleket.

Nem akarok én itt szobrot állítani Stadler (Sobri) Jóskának, azért mégse akárki… Ő maga egyébként sosem futballozott, pedig nagy játékos.

Hirdetés

Kiemelt

G7-csúcs zárónyilatkozat: mindenkinek joga van megvédeni saját határát

A migránsok jogainak elismerésével együtt az államok saját határaik ellenőrzéséhez való szuverén jogát is hangsúlyozza a G7-csoport szombati zárónyilatkozata.

Poszt-trauma

Újabb szintet lépett a liberális idiotizmus

Teljesen természetes az iszlamista terror.

Ki nem mond igazat: a ballib média, vagy Juncker?

De mi „belgák” most hova álljunk?

Botka és a kerítés

... meg Orbán, aki nem engedi be a migránsokat

Liberáliséknál a „vidékies” egy szitokszó

Ráadásul a „vidékies” és a „fiatal” is összeférhetetlen!

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!