2018. január 17., szerda, Antal, Antónia napja
Paca
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/paca/a-szembenezes-hianya-2593333/

A szembenézés hiánya

A történészt sok más mellett az különbözteti meg a politikustól, hogy – nem politizál. Ha mégis ezt teszi, nyomban lenullázza magát, propagandista lesz. Ügynök. Titulusát előbb-utóbb idézőjelbe teszik.
Így járt Ungváry Krisztián „történész” is, aki nemrég megjelent, A szembenézés hiánya című könyve kapcsán minap interjút adott a 24.hu hírportálnak. Ebben mondja a Fideszről a szerző: „Ennyire fegyelmezett és a főnök utasításaitól el nem térő frakciója legfeljebb Szálasi Ferencnek volt. […] Van egy sanda gyanúm, hogy a képviselők eme csicskaviselkedése mögött nem a belső meggyőződésük áll, hanem hogy fogják a töküket.”

Értjük, ugye? A Fidesz-frakció a néhai nemzetvezető Nyilaskeresztes Pártjáéra hajaz.

Még a kormánypártisággal nem vádolható portál riportere is fölteszi Ungvárynak a kérdést: nem válik hiteltelenné, amiért túl sok politikai véleményt fogalmaz meg? Ungváry válasza: „Abban bízom, az emberek látják, hogy független vagyok.”

Vagy inkább az emberek emlékezetkiesésében bízik a „független” Ungváry, aki tavaly október 23-án Juhász Péter randalírozóival együtt fütyülte végig a miniszterelnök ünnepi beszédét a Kossuth téren. (Aztán meg csodálkozott, amikor a több tízezer ünnepelni vágyó egyike orrba vágta.)

Az is a „tárgyilagos” Ungváry Krisztián volt, aki – a szintén „független” – Révész Sándornak adott interjújában (Könyvesblog, 2016. december 18.) egyebek mellett ezt mondta Horthy Miklósról: „Sohasem volt egy szellemi sasmadár.” (Vajon a korabeli Európa vezetői közül melyik „sasmadár” mert olyan magasra szállni, mint a mellesleg hat nyelven beszélő kormányzó, akinek Hitler szövetségeseként is volt mersze a német megszállásig megtagadni a zsidóság deportálását?)

Mi is a friss Ungváry-könyv címe? Megvan… „A szembenézés hiánya.”

Igen, az tényleg hiányzik, kedves Krisztián!

Kiemelt

Sztárok a Nappaliban

A január eleji, idén harmadszorra megrendezett program során több mint száz pécsi együttes lepi el a belvárosi kocsmákat és szórakozóhelyeket.

Poszt-trauma

Űrhajóval még nem jöttek

A bevándorlás egy álprobléma.

A király meztelen!

A szakáll nem elég.

Az áruházlánc ismét felháborító dolgot tett

Ezekkel a keresztekkel csak a baj van.

Pink

A férfimezőny jelentős része babának öltözött.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!