2017. december 12., kedd, Gabriella napja
Paca
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/paca/a-beke-apostola-2538772/

A béke apostola

Nobel-békedíjra javasolja Soros Györgyöt a Wesley János Lelkészképző Főiskola öt professzora: Iványi Gábor, Lukács Péter, Majsai Tamás, Nagy Péter Tibor és Szilágyi Gál Mihály.

Felsorolt urak közül én mindössze Iványi Gábort ismerem, őt is csak hallomásból, de az is éppen elég… (A metodista lelkész, egykori SZDSZ-képviselő mindig vicces ember volt, legutóbb, talán három éve épp a vesztébe rohanó nemzet hóna alá kívánt nyúlni. Negyedmagával arra vállalkozott, hogy – Orbán Viktor lemondása után – gondoskodik majd a rendszer társadalmi igazságtalanságai­nak korrekciójáról. Programját végül „elsodorták” az események. Értsd: körberöhögték őket.)

Professzor urak most az oslói parlamentnek írt levelükben ekképp méltatják jelöltjüket: „Soros György hozzájárult a demokrácia megteremtéséhez és a Varsói Szerződés felbomlásához, az általa elnökölt Open Society Institute pedig mindenütt a világon támogatja a békés demokratikus átalakulás ügyét. Az általa finanszírozott CEU magas akadémiai színvonalú, nemzetközi és a demokrácia iránt elkötelezett diákok ezreit bocsátotta ki stb.”

Iványiék szerint a Sorost kritizáló „antidemokratikus kormányok” (például Magyarország) csak megerősítik a kivételes ember „szimbolikus súlyát”. A méltatás nem tér ki a jóságos ember világátrendező pénzügyi attrakcióira, ahogyan brüsszeli „eligazításaira” sem, vagy arra, hogy múltja miatt Gyuri bácsi számos országban nemkívánatos személyiség. Gyermekkori „holokausztcsibészségeiről” sem esik szó…

A végkövetkeztetés túl szájbarágós lenne, ki is hagyom. Idebiggyesztek viszont egy friss hírt: az amerikai Time magazin az idei Év embere-díj döntősei közé jelölte Kim Dzsong Unt, Észak-Korea elnökét. (1938-ban Hitler, 1942-ben Sztálin kapta a trófeát.)
Béke-Nobel Sorosnak? Miért is ne…

Kiemelt

Izrael fővárosa Jeruzsálem

Először tekintsünk a nemzetközi, liberális érdekekre, melyek már köszönőviszonyban sincsenek a klasszikus szabadelvű értékekkel, ahogyan azokat anno a magyar reformkor nagyjai is vallották.

Poszt-trauma

Havas tanár úr és a sötét árnyak

Itt a legújabb zaklatási ügy!

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!