2017. október 21., szombat, Orsolya napja

Napi terror

A  július 14-i nizzai mészárlással új fejezet kezdődött Európa történelmében. A terrorizmusnak egy olyan – eszközeiben és kivitelézésben eddig általunk nem tapasztalt – formája, ami a kontinenst mindez idáig elkerülte.

Elkövetői nem csak a lehető legnagyobb számú áldozatot akarják szedni, hanem azt akarják tudatosítani, hogy sehol sem vagyunk biztonságban: bármikor közénk hajthat egy kamion, robbanthat egy öngyilkos merénylő, támadhat ránk késsel a trolin a mellettünk ülő.
Így ültetve el az állandó félelmet, bénítva meg a közösségek normális működését és – nem utolsó sorban – elképesztő erőforrásokat vonva el a védekező társadalmaktól.

A terror kegyetlensége testközelbe hozza a Közel-Kelet, Ázsia és Afrika krízistérségeiben élők mérhetetlen, évek – évtizedek óta tartó szenvedését.

2017. október
2017. szeptember
2017. augusztus
2017. július
2017. június
2017. május
2017. április
2017. március
2017. február
2017. január
2016. december
2016. november
2016. október
2016. szeptember
2016. augusztus
2016. július

Kiemelt hírek

Nagy meglepetést okozhat az infláció

A Magyar Nemzeti Bank várakozása szerint a magasabb fizetéseket a lakosság elsősorban befektetésekre és nem fogyasztásra fordítja.

FRISSÜLCseh választás: az EU- és bevándorláskritikus jobbközép magasan nyert

Az 1993-ban alakult önálló Csehországban ilyen nagy arányú győzelmet a parlamenti választáson még soha egyetlen párt sem szerzett.

Fidesz: az LMP teljes mellszélességgel támogatja a Soros-tervet

Deutsch Tamás határozottan arra kéri Szél Bernadettet, kérdezze meg párttársát, Meszerics Tamást, miért segíti a „Soros-terv” végrehajtását.

Pszichésen zavart német állampolgár a müncheni késes támadó

A rendőrség müncheni parancsnoka azt mondta, semmi jel nem utal arra, hogy az őrizetbe vett gyanúsítottat vallási vagy politikai indítékok vezérelték volna.