2017. június 26., hétfő, János, Pál napja

Lugas Riport

Mentőöv Szent Péternek

Világhírt hozott Kiszsolnának a középkori temploma. Sportdiplomácia, elszánt kivitelezők és a kormányzati akarat segíti a magyar vonatkozású műemlékek megismerését.

Ösvény

Gaming – ezt a kifejezést lehet a leggyakrabban hallani mostanában a szerb–magyar határ térségében. Ez a játék szó migránsok által „kiterjesztett” változata.

Idegen a levendulásban

A látogatás során szó esik a rejtélyes Rita doktornőről, citromfűültetvényről, óriás nyulakról és a kastély pincéjéből induló három kilométeres titkos alagútról is.

Hírmondók intelme

Kovács Gyula erdész szerint a boltokban kapható fák 15 évre vannak programozva, a régi fajták lassan nőnek, de száz év múlva is bőven teremnek.

Fél óra az akváriumban

Utánajártunk, mit is takar pontosan a coaching, ez az oly divatos kifejezés, mi választja el a pszichológiától, és valójában mire használható.

Kiaknázatlanul

Az Etna a legmagasabb működő vulkán Európában, 3329 méterre emelkedik a tengerszint fölé. Négy éve az UNESCO a világörökség részének nyilvánította.

Elejtett zászló

Pongrátz Gergely főparancsnok egykori személyes élettere ma már a múzeumi kiállítás része. Az emlékszobákban a Szamosújvárról származó családját ismerhetjük meg.