2017. augusztus 20., vasárnap, István napja

Lugas Riport

A K-hídon túl

A fesztivál beváltotta a hozzá fűzött reményeket, egy hét „szigetelés” után úgy éreztük, megérte hónapokig spórolni a már akkor méregdrága jegyre.

Leégett cipő – Megszólalnak a málenkij robot ceglédberceli túlélői

Évtizedeken át hallgatniuk kellett a Szovjetunióba „málenkij robotra” hurcolt embereknek azokról a szörnyűségekről, amelyeken azokban az időkben átmentek.

Három tőr, három rózsa – A könnyező pásztói szobrok nyomában

Az emberi természet ilyen: okokat, összefüggéseket kutat. 1696-ban éppúgy, mint 2017-ben. A két könnyező pásztói Mária-szobor híre, ha nem is szélsebesen, de terjedni kezdett.

Az öltöztető – Mit kínálnak Európa ruhafogasai?

Háda György véletlenül keveredett a használtruha-értékesítés világába, és ma már válogatóüzemeiben és országszerte működő 86 boltjában ezer embernek ad munkát.

Lelkiismeret-vizsgálat – A Feldmár Intézet titkai

Török Szabolcsot alig ismerte, csak biodíszlet volt az öngyilkosságában, mondja Feldmár András, aki politikai támadásnak vizionálja, hogy lejárató cikk jelent meg róla.

Mernek élni

Nyolc tüdőtranszplantált ember jutott fel néhány napja Afrika legmagasabb hegyére, a Kilimandzsáróra. A két magyar Balogh Krisztián és Garda Péter sorstársaikért is mászott.

Szent Magdolna szomszédai (8.)

Vilikének nem volt rossz tulajdonsága, nem verte az a Juditot, nem ütötte meg sohasem, legalábbis úgy, hogy szem előtt legyen.