2017. május 25., csütörtök, Orbán napja

Lugas Riport

Babzsák és céllövölde

A munkavégzés terepe átalakul, és egyre több cég veszi észre, ha vonzóbb környezetet teremt, azt a dolgozók hatékonysággal fogják meghálálni.

Haynau avatása

Két és fél év. Várhatóan ennyi időre zárják le a Lánchidat és a várhegyi alagutat a gépjárműforgalom elől. Eddig se volt egyszerű a közlekedés a fővárosban.

Kikötőerőd Dunakeszin a nappali alatt

Hirschberg Attila vegyész végzettségű vállalkozó 2010-ben megkapta a legnagyobb régészeti elismerést, a Henszlmann-díjat.

Igekötők bulija – Szerethető-e a nyelvtanóra?

A friss Bolyai-díjas É. Kiss Katalin nyelvészprofesszor asszony is ­elismerte, hogy a legnépszerűtlenebb tantárgyak közé tartozik. De vajon tényleg utálják a diákok a nyelvtant?

Az asszimiláció és az elvándorlás tizedeli a peremvidék magyarságát

Egyre gyorsuló ütemben sodródik a megsemmisülés felé a kárpátaljai magyarság, és ez a szórványban élőkre még inkább igaz.

Falureform – Főnixmadár fogaskerékkel

Az önállósodási törekvések okát nézve nem egyedi történet ez Magyarországon, ám az új település lakossága abban formabontó volt, hogy újsághirdetésekben keresték a polgármesterüket.

Stadler József: Tőlem még azt is elvették, amim nem volt!

A jelek szerint negyedszer is börtönbe kerülhet, ám nincs az a bírósági ítélet, amelyik le tudná koptatni róla a nagyok között folyton elbukó, mégis legyőzhetetlen juhász hímporát.