2018. január 23., kedd, Zelma, Rajmund napja

Lugas Riport

Sétasebesség

A Fedezzük fel Biatorbágyot! című program keretében a város összes negyedikes osztálya sétálva, beszélgetve ismeri meg lakóhelyét.

Sztárok a Nappaliban

A január eleji, idén harmadszorra megrendezett program során több mint száz pécsi együttes lepi el a belvárosi kocsmákat és szórakozóhelyeket.

Az üres pad

Az apa férfiból van, az anya meg nőből. Testileg mindkettő húsból van, csak a bíróság igazi hentes, különbséget tesz a húsok között.

Kígyófrász, pincérbruszt, paper money

Gyermekként már-már megszállottan rajongtam a Disney Aladdin-történetéért, így nem csoda, hogy a rengeteg árus, aranyedény és pálmafa láttán a mesevilág arab birodalma jutott eszembe.

Hol kapirgál a kendermagos?

A baromfihúsimport 84 százalékkal emelkedve 42 ezer tonnára bővült, bár a hazai ipar még mindig el tudná látni a boltokat. Több mint ötven önkormányzat tojótyúktelepet hozott létre.

Zárójelbe tett színész

A Ricse, Ricse, Beatrice című rockmusical Nagy Feró és a Beatrice zenekar történetéről szól. A darabot Falussy Lilla írta és Bozsogi János rendezte.

Élő szél

Adományok és közösségi összefogás eredményeképpen a Keresztelő Szent János-templom több mint fél évszázada üresen álló karzatára történelmi minták alapján készült új hangszer került.