2017. augusztus 20., vasárnap, István napja

Lugas Publicisztika

Eltitkolt dal – Negyven éve ment el a rock királya

Az „eltitkolt dalt” a király 1956 októberében a magyar forradalom hőseinek ajánlva énekelte el, valamint a televízió nyilvánosságát kihasználva Amerika népét adakozásra szólította.

„Négyévesen is borotvált az anyukám”

Este tizenegy volt, a közeli éjjel-nappali Nemzeti Dohánybolt előtt két gyerek ácsorgott, az egyik egy mopsz pórázát fogta. A gyerekek némán néztek maguk elé, a mopsz röfögött.

A koponya anatómiája – Száz éve halt meg Mai Manó

A fotográfus – a Mai Manó Ház névadója – száz éve, 1917. július 24-én halt meg. Emlékére ez év minden hónap 24. napján ajándékokkal és kedvezményekkel várják a látogatókat.

Örökség – Helmut Kohl temetésének titkai

Orbán Viktor a temetést követően mintegy kétszáz meghívott körében mondta el azt a beszédét, amelyet Strasbourgban Juncker személyes beavatkozása következtében nem tudott elmondani.

Nem nyúlka-piszka!

Ez olvasható a Trianon ellen tiltakozó plakátok egyikén: Nem nyúlka-piszka, megszúr a bicska!

Várostérkép: Szikes

Mindenki ismerte a város közkedvelt fagylaltosát, akit állandó figyelem, ellenőrzés és vegzálás alatt tartottak, mivel a „Szikes” volt talán a város „maszekjának” egyik őstoposza.

Harckocsik

A franciaországi választások azt mutatták, hogy Macron mozgalma teljes sikert aratott mind az államfőválasztáson, mind az azt követő nemzetgyűlési választásokon.