2017. május 25., csütörtök, Orbán napja

Lugas Külpolitika

Hazugságok vására

Emmanuel Macron elkezdte ötéves elnökségét: a hét elején megnevezte miniszterelnökét, és szokás szerint felkereste a német kancellárt.

Jelačić kardja

A május végén esedékes voksolás, a kormányválság és egy nemzeti multi csődje foglalkoztatja mostanában a közvéleményt. Megnéztük Zágrábban, mi csapódik le mindebből.

Molotov-koktél – Nicolás Maduro elnököt kubai testőrcsapat védi

A Chávez-időszakban a felső vezetés jól megszedte magát a fegyvervásárlásokból, sőt a hadsereg vállalkozásokat indíthatott.

Líbia – Ötezer kilométeres határ őrizetlen a zavaros helyzet miatt

Hogyan képzeli az EU a polgárháborús helyzet megoldását a szétzilált Líbiában? Az országban két kormány működik, sőt még a déli klánok közt is harcok folynak.

Maga a pokol

Mexikóban ha a sajtó megneszel valamit a hatalom és a kartellek összejátszásával kapcsolatos megvesztegetési ügyekből, elteszik láb alól az újságírót.

Furcsa párok

A francia rádió egyenesen klimaxos Barbie-nak gúnyolja a törékeny, világosszőke hajú, toronymagas tűsarkakon tipegő 64 éves asszonyt.

Papírtigrisek

A helyzet egyre csak rosszabbodik: a hatalmas ország területének negyven százalékát tálib harcosok ellenőrzik, akik csak most kezdték meg tavaszi offenzívájukat.