2017. október 24., kedd, Salamon napja

Lugas Külpolitika

„Egy zsúfolt kupleráj”

A legújabb szexbotránnyal nemcsak a hollywoodi színészóriások és a nagybetűs szakma veszíthet sokat, hanem az amerikai Demokrata Párt is.

Szaúdi vízió

Óriási sajtóvisszhang közepette kezdte meg október elején oxfordi egyetemi tanulmányait Malála Júszafzai, a Nobel-békedíjas, pakisztáni nő- és gyermekjogi aktivista.

Klikk – politikai tartalmú szolgáltatások

Amerikában megengedett a tulajdon nélküli részvények szavazati joga. Ám a részvényesek lázadásközeli helyzetét figyelembe véve végül is Zuckerberg visszakozott.

Pokol a palackban

Drámaian elszaporodtak az utcai savas támadások Nagy-Britanniában. A probléma súlyos, hiszen hat hónap alatt 400 esetben támadtak emberekre maró anyaggal.

Mókusra, emberre

Egy könyörtelen lőfegyveres gyilkos 58 főt mészárolt le nemrég Las Vegasban. Ha kisarkítjuk a statisztikát: mintegy 100 millió amerikai fegyverviselő nem ölt meg aznap senkit.

Hallhatatlan

Washington még azt is fontolóra vette, hogy bezárja a havannai nagykövetségét, de végül úgy döntött, felére csökkenti az ott dolgozók létszámát.

Tőke és támaszpont – Peking a legnagyobb beruházó a fekete földrészen

Peking katonailag is védeni fogja egyre erősödő afrikai kapcsolatait, ugyanis létfontosságú gazdasága számára a fekete kontinensről áramló nyersanyag.