2018. január 23., kedd, Zelma, Rajmund napja

Lugas Külpolitika

Utolsó remény

George Weah olyan a libériaiaknak, mint nekünk Puskás Öcsi, bár a magyar futballikon sohasem vágyott politikai karrierre.

Kell-e tartani a múlttól?

A Babilon Berlin a XX. század borzalmas tanulságai felől nézi a weimari köztársaságot, amely nem tudta lenyelni a vesztes első világháborút követően újjáéledő német nacio­nalizmust.

Szerszámos láda

Kim Dzsongun nem az az öngyilkos típus. Nem akarja hatalma és élete vesztét. Jól kiszámítva lépései következményeit halad célja felé.

Az üvegház urai

A négy dél-amerikai országot tömörítő közös piaccal, a Mercosurral húsz éve nem képes szabadkereskedelmi megállapodást kötni az Európai Unió.

Zavarkeltők

Iránban ritkán fordult elő, hogy a legfőbb vallási és politikai vezető képét az utcán széttépjék, és a tüntetők a „le a diktátorral!” jelmondatot harsogják.

VilágképSelyemutak (1.)

Háború és béke – az élet kész regény. A világban a II. világháború óta nem volt egyetlen nap sem, amikor ne hadakoztak volna emberek egymás ellen.

Fenevad

Salvatore Toto Riina, aki a Fenevad nevet állatias kegyetlenségével érdemelte ki, 1930-ban született szegény paraszti családban Corleonében.