2017. december 13., szerda, Luca, Otília napja

Lugas Kritika

Balkezes művek

A Gellért-hegy oldalában fekvő, takaros, Ménesi úti villában található Molnár-C. Pál Műterem–Múzeum nem átlagos galéria, ahová bárki betévedhet az utcáról.

Az idegen szép?

Európa válságának okait vizsgálja Schmidt­ Mária a Nyelv és szabadság című tanulmánykötetében. Górcső alá olyan jelenségeket, mint az iszlám követőinek inváziószerű bevándorlása Európába.

Zöld oázis és szuszogó sárkány

Az iskola, ahogy egykor, úgy ma sem lehet tökéletes, nem lehet tökéletesebb, mint maga a társadalom, amelynek tükre – néha karikatúrája is.

Karikatúraháború

A húszas évekig az újságok nem közöltek fényképeket, a mozgókép gyerekcipőben járt, így a tömegek véleményét a kisebbségekről szinte kizárólag a nyomtatásban közölt rajzok formálták.

Játékos tervezés

A környezet és a természet iránti alázattal, szűkebb pénzügyi keretekkel, sok gondolkodással, kreatív és igényes megoldásokkal mindenki megteremtheti magának álmai otthonát.

A néző behívja a szobalányt

A színészközpontú Házasság Palermóban című előadás remekül szélesíti a Nemzeti Színház repertoárját, egészen új színt jelent a palettán.

Páncélosokkal az életért

Koszorús Ferencet sokáig elhallgatta, eltagadta a magyar történetírás, amely a második világháború után és a rendszerváltozás előtt nem tudott mit kezdeni az embermentő ludovikás tiszttel.