2017. január 20., péntek, Fábián, Sebestyén napja

Lugas Interjú

LugasLépten-nyomon

Héjja Luca fiatal grafikus fontosnak tartja, hogy lépteinken lassítva észrevegyük a környezetünkben rejtőző részleteket.

Egy hely a mosodában

Porcelán szakon végzett a főiskolán. Visszahívták formatervezőnek a gyárba, ahol a diplomamunkáját készítette, de hamar rájött, hogy ott nincs esélye új dolgokat tervezni.

Ház a házak között

Pályafutása során megtanulta, hogy a szép nemcsak esztétikai, hanem etikai kérdés is. Legnagyobb jutalma az élettől, hogy mindenütt, ahova templomot, házat tervezett, szeretettel emlegetik. Török Ferenc nyolcvanéves.

Homokzsákok

Az értelmiségi beavatottsági fokát az jelzi, ha a létezést csodálatos ténynek fogja fel, rejtvénynek, melyben azt kutatja, miért ilyen.

LUGASElmaradt lóáldozat

Napjaink társadalomformáló gondolatainak gyakran sok száz éves előzményei vannak. A turanizmus ilyen nagy múltú gondolat, mostanáig azonban nem született róla monográfia.

Sárga függöny

Ezerkilencszázötvenhat mozgalmas esztendő volt a nemzetközi politikában is. Nekünk elsősorban az októberben kitört szabadságharc és forradalom tette emlékezetessé.

LugasPár kapcsolat

A Sohavégetnemérős című romantikus komédia huszonéves fiatalok szerelmi botladozásait mutatja be a hestegek, a Tinder és a Facebook alkotta mátrixban.