2017. október 22., vasárnap, Előd napja

Lugas Interjú

Szügyig a szaftban

Cserna-Szabó András nem azért olvas el recepteket, hogy megfőzze és kipróbálja az ételeket, őt a recept mögött álló kultúra érdekli.

A magyar rockzene két lábon járó történelemkönyve mindenre emlékszik

Magyarország egyik legjobb billentyűse nagyon fiatalon, de már képzett muzsikusként érkezett a szakmába. A magyar rockzene két lábon járó történelemkönyve mindenre emlékszik.

Két tűz között

Nyíltan szembeszállt a Ceaușescu-rendszerrel, mert elege volt az emberek megalázásából. Nemrég tollat ragadott a Román Tudományos Akadémia magyarellenes felszólítása ellen.

Nyelvbe zárt történelem

Czakó Gábor a kiskorúak bűnhődéséről, a hetvenes évek irodalmi életéről és Aczél kifakadásáról. Folyamatosan figyeli a magyar nyelv titkait.

Gyurma

Liza, a rókatündér című filmje bejárta a világ fesztiváljait, Balsai Móni pedig hamarosan Nemes Jeles László új filmjében, illetve Mácsai Pál terapeutájaként is feltűnik majd.

Mindenre lőnünk kell?

Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság első embere a Magyar Időknek beszél az „aranylázról”, a téli játékok biztonságáról és a budapesti olimpiáról.

Hatezer hivatkozás – Kurt Wüthrich svájci biofizikus, kémikus

Kurt Wüthrich mindössze tizenhat éves volt, amikor először kapcsolatba került a magyarokkal. A svájci biofizikus, kémikus egy Budapesten rendezett konferencián adott interjút.