2017. június 26., hétfő, János, Pál napja

Lugas Interjú

Érthető konyha

Hogyan lesz egy brüsszeli diplomatából az ország gasztrokirálynője? Mautner Zsófi 2005-ben indította el Chili & Vanília című blogját, azóta könyveket ír.

Menyasszony villámfényben

Hogyan lesz egy atomerőmű munkásából viharvadász? Czakó ­Balázs szerint az egyedi pillanatokért érdemes élni. Amikor a naplementében csapkodnak a villámok.

Ez a legjobb idő

Kevin Kelly szerint optimistának kell lenni a jövőt illetően, hiszen soha nem volt még ilyen jó a világ, és soha nem volt ennyi lehetőség, hogy beszálljunk a második ipari forradalomba.

A színpad nem csatatér

Fejérvári Zoltán, a zenészcsaládból származó zongoraművész nem osztja azt a romantikus elképzelést, mely szerint koncertezés közben megszűnik a külvilág.

Hová lettek a jó férfiak?

A magyarok tradicionálisan szkeptikusak, cinikusak és pesszimisták. Mindez a fasiszta és kommunista diktatúrák elnyomásából ered.

Súlytalan repülés

Két éve a Charles & Lisa Simonyi Fund for Arts and Sciences alapítvány támogatásának is köszönhetően újult meg a Semmelweis Egyetem egy részlege.

Holt városok

Az Iszlám Állam 2015-ben lefejezte a 81 éves Khaled el-Aszad palmürai régészprofesszort, aki testével védte az ókori épületegyüttest. Azóta visszafoglalták a világhírű régészeti lelőhelyet.