2017. december 13., szerda, Luca, Otília napja

Lugas Interjú

Űrhajózás – Tubusos Unicum, a szigorú Pille-titok és a díszebédre begördülő TrabantVasalócska

A Who’s Who in Space – Ki kicsoda az űrben című kötetben öt magyar mellett megemlítenek még egyet, aki se nem űrhajós, se nem tudós.

Málnay Levente a nagy bölényekről, Rigoletto púpjáról és a zaklatási botrányokrólJégkorszak

Lehet, hogy a televízió ma már a pillanat művészete, de Málnay Leventének nincs oka panaszra. Minden ­héten előveszik egy-két filmjét az archívumból, és a nézők ma is szeretik a történeteit.

Bogsch Erik az emberséges cégfilozófiáról, a vállalható kockázatokról és a küzdőképességrőlFekete pálya

Negyedszázadon át irányította és vitte sikerre a Richter Gyógyszergyárat Bogsch Erik. A kőbányai központ az elmúlt évtizedekben kisebb városrésszé nőtt. A gyár számára a második családja.

Nappali anyukák

Cita Högnabba-Lumikero, a budapesti finn kulturális intézet, a Finnagora igazgatója északi rokonaink százéves függetlenségéről is beszél.

Eltáncolt gavallér

A Katona József Színház alapító tagja, a nemzet színésze, és ahogy ő mondja, „érdekes” és kiváló művész. A humor az éltető eleme.

Hullámvasúton

Páskándi Gézát és családját Erdélyből Budapestre költözésük után is megfigyelte a Securitate, ők persze nagy rutinnal, percek alatt kiszúrták a besúgókat.

A kanyon fantomja

Volt olyan magyar fotós, akinek háromezer eurónál kezdtük a képeit árulni – mondta Ferenczy Bálint, a Sotheby’s aukciósház londoni központjának egykori munkatársa.