2017. október 21., szombat, Orsolya napja
Kultúra
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kultura/tancjatek-osbemutatoja-varosmajori-szabadteri-szinpadon-2076805/

Táncjáték ősbemutatója a Városmajori Szabadtéri Színpadon

MTI
Ma este mutatják be a sport és a tánc ötvözésével készült Fairplay – Sportóriások legendája című táncjátékot a Városmajori Szabadtéri Színpadon – mondta Gyulai Júlia, az előadó Coincidance Táncszínház művészeti vezetője az M1 aktuális csatorna vasárnapi műsorában.

A rendező-koreográfus elmondta, hogy a darabbal édesapjának, Gyulai Istvánnak, a népszerű sportriporternek és a Nemzetközi Atlétikai Szövetség volt főtitkárának is emléket állít. Elmesélte: gyerekkorában nagyon sok világversenyen vett részt nézőként, és először öt évvel ezelőtt fogant meg benne a gondolat, hogy „a sportot nagyon is meg lehet mutatni a táncon keresztül, de egészen máshogy, mint ahogy valóban történik”. Az ír sztepptáncot és a kortárs táncot ötvöző húszfős társulat művészeti vezetője hozzátette: a táncban megtalálhatók azok a kapcsolatok a sport felé, ahogy azt színpadra lehet alkalmazni.

Elmondta: a sport és a művészet közös jellemzőjének látja, hogy az embernek lehetőséget ad arra, hogy feszegesse, tágítsa a határait.

A darab alapvetően a ritmikus gimnasztikára, a kosárlabdára és az atlétikára épül, de számos más sportág is megjelenik benne – mondta el.

A Fairplay a vasárnapi ősbemutató után ősztől a MOM Kulturális Központ műsorán lesz látható.

Hirdetés

Kiemelt

Pszichésen zavart német állampolgár a müncheni késes támadó

A rendőrség müncheni parancsnoka azt mondta, semmi jel nem utal arra, hogy az őrizetbe vett gyanúsítottat vallási vagy politikai indítékok vezérelték volna.

Poszt-trauma

Büszkeség

Ha valamire, erre tényleg büszke lehet az ember!

Verhovstadt Orbánra lőtt, de magát találta el

Úgy tűnik, Guynak ez most sem jött össze. 

Vitray is beleállt

A Kádár-rendszer hangadója nyilasozott.

Visszatért a Népszabadság

Az egykori szerzők írtak bele.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!