2017. február 21., kedd, Eleonóra napja
Kultúra
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kultura/spiro-gyorgy-komediajat-mutatja-pinceszinhaz-1320148/

Spiró György komédiáját mutatja be a Pinceszínház

MTI
Spiró György Prah című komédiáját mutatja be szombaton a budapesti Pinceszínház Nyári Szilvia és Nyári Oszkár alakításában.

A darab története szerint egy negyvenes éveiben járó házaspár hatszázmillió forintot nyer a lottón. A darab kérdése, hogy mit kezdenek a hirtelen jött nyereménnyel, vagy tudnak-e vele bármit is kezdeni.

„Úgy gondoljuk, hogy egy nyeremény, vagy egy isteni szerencse az csak pozitívumokkal járhat, de a darabból kiderül, hogy milyen nehézségeket tud okozni egy csaknem húsz éve együtt élő házaspárnak, sőt az is kérdésessé válik, hogy kibírja-e egyáltalán a kapcsolatuk ezt a nagy nyereményt” – fogalmazott Nyári Oszkár az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.

A darabot más feldolgozásban és szereposztással már láthatták a nézők Kaposváron, Szegeden és Budapesten is, új színészekkel azonban mindig új hangokat, új színeket kap egy előadás – fűzte hozzá Nyári Szilvia.

Úgy vélte, hogy a dráma lényegét a pár mögött álló évek súlya adja, hiszen beszélgetésük során olyan elfeledett problémák jönnek felszínre, amelyeket rég megoldottnak hittek.

„Számomra a darab üzenete az, hogy beszélgetni kell egymással, és semmire nem szabad tabuként gondolni, hiszen nem lehet elégszer nekifutni azoknak a problémáknak, amik nyomasztják az embert” – tette hozzá.

Mint mondta, anyaszínházukban, a Csiky Gergely színházban már szeptember óta játsszák a darabot, de a budapesti előadás különlegessége, hogy abban Szirtes Edina Mókus és Rozs Tamás zenészek is közreműködnek.

A darabot Tóth Géza rendezte, látványtervezője Somogyi Zoltán volt.

Kiemelt

Impraktikus dolgaink – 2. rész

Sok-sok érvet tudnék mondani, miért kell beleállni a harcba. És a legfőbb érvek egyike ezeknek az impertinens, penetráns, hazug senkiknek a hatalmas nagy pofája.

Poszt-trauma

Deutsch Tamás keményen beszólt az Arany Medve-díjasnak

Enyedi Ildikó retteg és szégyenkezik.

Minden eddigit felülmúló árulást követett el két magyar balliberális

Vajon elegendő lenne velük kapcsolatban a hazaáruló kifejezés?

A Népszava páros lábbal szállt bele a magyarokba

A Vörös kalapács újra lecsapott.

Rabszolga

Kósa Lajos megint lényegre törő volt.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!