2017. január 17., kedd, Antal, Antónia napja
Kultúra
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kultura/spiro-gyorgy-komediajat-mutatja-pinceszinhaz-1320148/

Spiró György komédiáját mutatja be a Pinceszínház

MTI
Spiró György Prah című komédiáját mutatja be szombaton a budapesti Pinceszínház Nyári Szilvia és Nyári Oszkár alakításában.

A darab története szerint egy negyvenes éveiben járó házaspár hatszázmillió forintot nyer a lottón. A darab kérdése, hogy mit kezdenek a hirtelen jött nyereménnyel, vagy tudnak-e vele bármit is kezdeni.

„Úgy gondoljuk, hogy egy nyeremény, vagy egy isteni szerencse az csak pozitívumokkal járhat, de a darabból kiderül, hogy milyen nehézségeket tud okozni egy csaknem húsz éve együtt élő házaspárnak, sőt az is kérdésessé válik, hogy kibírja-e egyáltalán a kapcsolatuk ezt a nagy nyereményt” – fogalmazott Nyári Oszkár az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.

A darabot más feldolgozásban és szereposztással már láthatták a nézők Kaposváron, Szegeden és Budapesten is, új színészekkel azonban mindig új hangokat, új színeket kap egy előadás – fűzte hozzá Nyári Szilvia.

Úgy vélte, hogy a dráma lényegét a pár mögött álló évek súlya adja, hiszen beszélgetésük során olyan elfeledett problémák jönnek felszínre, amelyeket rég megoldottnak hittek.

„Számomra a darab üzenete az, hogy beszélgetni kell egymással, és semmire nem szabad tabuként gondolni, hiszen nem lehet elégszer nekifutni azoknak a problémáknak, amik nyomasztják az embert” – tette hozzá.

Mint mondta, anyaszínházukban, a Csiky Gergely színházban már szeptember óta játsszák a darabot, de a budapesti előadás különlegessége, hogy abban Szirtes Edina Mókus és Rozs Tamás zenészek is közreműködnek.

A darabot Tóth Géza rendezte, látványtervezője Somogyi Zoltán volt.

Kiemelt

Százötvenmilliárd felújításokra

Még ebben az évben kijavítják az M1-es és az M7-es autópályák rázós szakaszait.

Poszt-trauma

Már árulják az Obama-korszak utolsó leheletét

Újabb remek ötlettel álltak elő az amerikai liberálisok.

Pilhál György is szerkesztőséget vált

Tovább erősödik a csapat.

Na, hová tart Bayer Zsolt?

Távozik a Magyar Hírlaptól.

Na, hová tart Azurák Csaba?

Intenzív tárgyalások zajlanak az ellenzéki körökben nagyon népszerű Kóczián Péterrel is.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!