2018. január 21., vasárnap, Ágnes napja
Kultúra
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kultura/sebestyen-marta-karacsonya-2580952/

Sebestyén Márta karácsonya

Ma nagyon nehéz megállni, várakozni, elcsendesedni. A legtöbb embert zavarja a csend és képtelen várni.

Ma nagyon nehéz megállni, várakozni, elcsendesedni. A legtöbb embert zavarja a csend és képtelen várni. Az advent ebben tud nekünk segíteni. A Kossuth-, Liszt- és Prima Primissima-díjas Sebestyén Márta adventi műsorában felcsendülő dalok és zenék évszázadokon és népeken ívelnek át, felhasználva az írott források és a szájhagyomány gazdag hagyatékát.

Sebestyén Márta azon kevés hazai előadóművészek közé tartozik, akik változások és változtatások nélkül képviselik itthon és világszerte a tradicionális magyar kultúrát, koncertjein életre kelti a Bartók és Kodály által gyűjtött, már majdnem feledésbe merülő népdalhagyományt. Tehetsége, képzett orgánuma és varázslatos lénye eredeti jelenséggé avatta. Szinte nincs olyan ország, ahol Sebestyén Márta nem képviselte volna a magyar kultúrát, akár szólóban, akár zenésztársaival együtt.

„Háborgó világunkban a karácsony az, amikor esély van a békességes szép hangulatokra: még a lövészárkokban is szólt a Mennyből az angyal a világháborúban.” (Sebestyén Márta)

Sebestyén Márta karácsonya. Mindez világ örvendezzék!
Művészetek Palotája
December 20, 19:00-21:00

Kiemelt

Hejce örökké a gyász szimbóluma

Tizenkét éve közös veszteség ért bennünket. Nemcsak egy szomszédos ország katonáit, hanem barátainkat veszítettük el – fogalmazott Simicskó István.

Poszt-trauma

Külföldi fiatalok segítették ki a „nagy diáktüntetés” szervezőit

Totális kudarcot vallottak a szervezők.

Vona és a 2300

A dolgok, amiknek az égvilágon semmi közük egymáshoz.

A Budapest Pride csapata bedobta a Conchita-bombát

„Az egész országot szivárványba borítjuk”.

Oknyomozó riporternek csapott fel a DK elnöke

Bizonyára ő is a Gőbölyös Soma-díjra hajt.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!