2017. augusztus 19., szombat, Huba napja
Kultúra
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kultura/pink-koncertjevel-kezdodott-25-sziget-fesztival-2064091/

Pink koncertjével kezdődött a 25. Sziget Fesztivál

A nyolcmilliomodik látogatót örökbérlettel ajándékozták meg
Tegnap kezdődött a 25. Sziget Fesztivál, a nulladik napon örökbérlettel lepték meg a nyolcmilliomodik szigetlakót, egy partiumi lányt. A Dan Panaitescu Nagyszínpadon a nemzetközi könnyűzenei sztár, Pink lépett fel, előtte is rengeteg koncertet tartottak más helyszíneken is. A Magic Mirror sátorban Somló Cirqsz címmel a tavaly elhunyt Somló Tamás emlékére tartottak zenés estet.

A nyolcmilliomodik látogató a Sziget nulladik napján egy szatmárnémeti egyetemista lány volt, aki most látogatott ki először a Szigetre. A Pink-koncertre érkező lány ezért örökbérletet kapott Gerendai Károly főszervezőtől, aki azt is megígérte neki, hogy a színpad mögött találkozhat a nap fő fellépőjével.

Az idei, jubileumi 25. Sziget Fesztiválon többek között fellép még Wiz Khalifa, PJ Harvey, a Kasabian, Macklemore & Ryan Lewis, a Chainsmokers, a Major Laze és Alt-J is. Pink koncertje este fél tízkor kezdődött a Nagyszínpadon, azelőtt a Lóci Játszik, majd a Szigeten immár sokadszor hallható bosnyák Dubioza Kolektiv zenélt. Este hétkor tapsrúdpartit rendeztek a Nagyszínpad előtt, majd a kanadai Billy Talent koncertezett. De a Sziget nem csak a nemzetközi sztárokról szól, hiszen hazai zenészekből sincs hiány.

Forrás: Kurucz Árpád

Mintegy ezer programmal várják a fesztiválozókat és az érdeklődőket

A könnyűzenei színtér kiválóságai­nak teret adó Petőfi rádió–Telekom VOLT Fesztivál Színpadon délután a Maximum kezdett, őket követte a Jónás Vera Experiment, a Biebers, a Bëlga, a Sub Bass Monster. A Magic Mir­ror sátorban a tavaly elhunyt kiváló zenész, Somló Tamás emlékére tartottak zenés estet.

Kiemelt

Kiütés Debrecenben

Először nyert a Debrecen a labdarúgó NB I-ben: két döntetlen és három vereség után pénteken a 6. fordulóban 4-1-re legyőzte a Vasast.

Poszt-trauma

Barcelonában imádták a migránsokat

„Fogadjuk be őket most!”

Méghogy nincs összefüggés a migráció és a terrorizmus között?

Mi ez, ha nem egy újabb bizonyíték?

Gyurcsány pokolian megsértődött

Bástya elvtársat már meg sem akarják gyilkolni?

Vágó: Császy és Tátrai is becsületes, derék ember

Nem baj, hogy a Kúria teljesen másképp döntött.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!