2017. október 21., szombat, Orsolya napja
Kultúra
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kultura/pink-koncertjevel-kezdodott-25-sziget-fesztival-2064091/

Pink koncertjével kezdődött a 25. Sziget Fesztivál

A nyolcmilliomodik látogatót örökbérlettel ajándékozták meg
Tegnap kezdődött a 25. Sziget Fesztivál, a nulladik napon örökbérlettel lepték meg a nyolcmilliomodik szigetlakót, egy partiumi lányt. A Dan Panaitescu Nagyszínpadon a nemzetközi könnyűzenei sztár, Pink lépett fel, előtte is rengeteg koncertet tartottak más helyszíneken is. A Magic Mirror sátorban Somló Cirqsz címmel a tavaly elhunyt Somló Tamás emlékére tartottak zenés estet.

A nyolcmilliomodik látogató a Sziget nulladik napján egy szatmárnémeti egyetemista lány volt, aki most látogatott ki először a Szigetre. A Pink-koncertre érkező lány ezért örökbérletet kapott Gerendai Károly főszervezőtől, aki azt is megígérte neki, hogy a színpad mögött találkozhat a nap fő fellépőjével.

Az idei, jubileumi 25. Sziget Fesztiválon többek között fellép még Wiz Khalifa, PJ Harvey, a Kasabian, Macklemore & Ryan Lewis, a Chainsmokers, a Major Laze és Alt-J is. Pink koncertje este fél tízkor kezdődött a Nagyszínpadon, azelőtt a Lóci Játszik, majd a Szigeten immár sokadszor hallható bosnyák Dubioza Kolektiv zenélt. Este hétkor tapsrúdpartit rendeztek a Nagyszínpad előtt, majd a kanadai Billy Talent koncertezett. De a Sziget nem csak a nemzetközi sztárokról szól, hiszen hazai zenészekből sincs hiány.

Fotó: Kurucz Árpád

Mintegy ezer programmal várják a fesztiválozókat és az érdeklődőket

A könnyűzenei színtér kiválóságai­nak teret adó Petőfi rádió–Telekom VOLT Fesztivál Színpadon délután a Maximum kezdett, őket követte a Jónás Vera Experiment, a Biebers, a Bëlga, a Sub Bass Monster. A Magic Mir­ror sátorban a tavaly elhunyt kiváló zenész, Somló Tamás emlékére tartottak zenés estet.

Hirdetés

Kiemelt

Pszichésen zavart német állampolgár a müncheni késes támadó

A rendőrség müncheni parancsnoka azt mondta, semmi jel nem utal arra, hogy az őrizetbe vett gyanúsítottat vallási vagy politikai indítékok vezérelték volna.

Poszt-trauma

Büszkeség

Ha valamire, erre tényleg büszke lehet az ember!

Verhovstadt Orbánra lőtt, de magát találta el

Úgy tűnik, Guynak ez most sem jött össze. 

Vitray is beleállt

A Kádár-rendszer hangadója nyilasozott.

Visszatért a Népszabadság

Az egykori szerzők írtak bele.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!