2017. december 11., hétfő, Árpád napja
Kultúra
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kultura/magyar-radio-szimfonikus-zenekara-vajda-gergellyel-es-stephan-genzzel-koncertezik-2450872/

A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara Vajda Gergellyel és Stephan Genzzel koncertezik

November 14-én igazi különlegességgel várják a klasszikus zene rajongóit a Müpába. A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarát a nemzetközileg elismert karmester, Vajda Gergely (Gregory Vajda) vezényli.

Vajda Gergely

A műsor első részében Mahler: Egy vándorlegény dalai című dalciklust hallhatják az érdeklődők. Ehhez a darabhoz a híres német baritont, Stephan Genzet kérték fel, így valóban nemzetközi produkcióban lehet része annak, aki jegyet vált az előadásra.

Stephan Genz

A folytatásban Einojuhani Rautavaara: Cantus arcticus – concerto madarakra és zenekarra, op. 61. című műve lesz hallható. A közelmúltban elhunyt finn zeneszerző az északi sarkkör lápvidékén élő madarak énekét illesztette 1972-ben írt, varázslatos világokat festő zenekari darabjába.A madárhangok felvételről szólalnak meg, bizonyos esetekben lelassítva.

A hangverseny Mahler: 1. szimfóniájával zárul, melynek magyar vonatkozása is van, hiszen az 5 évig komponált mű ősbemutatójára Magyarországon, a Vigadóban került sor 1889-ben.

A darab tükör Mahler életéről, a szokásokat felrúgva épül fel a mű. Ahogy az ismert Mahler-kutató zenetudós, Theodor Wiesengrund Adorno írta: „Mahler zenéje legelőször azzal fogja meg a hallgatót, hogy mindig másképp folytatódik, mint ahogy várnánk.” A természet hangjai című hangversenyt a Müpában rendezik meg november 14-én.

Kiemelt

Havast védi Vonáék lapja

Baukó Éva és Molnár Anikó után Gesztesi Károly is megszólalt Havas Henrik ügyében, a színész szerint a televíziós rendszeresen zaklatta Liptai Claudiát, amikor közösen vezettek műsort.

Poszt-trauma

Magyar szívvel: Big Mac-index

A Big Mac reklámarca lesz Vona Gábor?

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!