2017. december 16., szombat, Etelka, Aletta napja
Kultúra
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kultura/magyar-radio-leanykara-kulonleges-helyszinen-ad-koncertet-2538421/

A Magyar Rádió Leánykara különleges helyszínen ad koncertet

A tavaly augusztusban alakult Leánykar a Gyermekkórus 4. együttese. Az elmúlt évad bemutatkozó koncertjei után most a Szimfonikus Zenekar néhány szólistájával kiegészülve zenei csemegével készülnek. Csupa nagy B-vel címmel, válogatás-koncertet adnak Benjamin Britten és Brahms műveiből az MR 6-os stúdióban.

Patinás helyszínen, a londoni Westminster Katedrálisban a Szentháromság ünnepén mutatták be Britten fiúkórusra és orgonára írt Missa brevis c. miséjét. A zeneszerző egyik legnépszerűbb, szintén vallási ünnephez kapcsolódó darabja a karácsonyi énekekből összeállított, hárfakíséretes Ceremony of Carols, melyet a koncerten Britten utolsó alkotói korszakának egyik legszebb darabja, a Hárfa-szvit vezet be. A koncert második felében, Brahms Négy énekében a hárfa és a kórus varázslatos egybecsengéseit a kürtök varázsolják egészen éterivé.

Fotó: Zih Zsolt

Csupa nagy B-vel című hangversenyt a Magyar Rádió 6-os Stúdiójában rendezik meg december 7-én 19:30-tól.

Kiemelt

Szónokokkal, fotósokkal alig több, mint ezren a Jobbik „kormánybuktató” nagy tüntetésén

Egy jobb NB II-es meccsen is többen vannak, mint a nagy hanggal beharangozott, Jobbik-balliberális szövetség által nagyon várt tüntetésen.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!