2018. január 21., vasárnap, Ágnes napja
Kultúra
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kultura/ket-hangverseny-egy-napon-egy-helyszinen-2576263/

Két hangverseny, egy napon, egy helyszínen

MTI

A több, mint 60 éves Magyar Rádió Gyermekkórusa pénteken két koncerten is bizonyítja létjogosultságát. Karácsonyi koncertjükön egyetemes európai és magyar zeneszerzők adventi és az ünnepkörhöz kapcsolódó gyermekkari, valamint leánykari műveiből válogatnak a Melodika Project kíséretében. A tavaly alakult Leánykar fellépéseit egyre nagyobb érdeklődés kíséri.

A Kodály Zoltán születésnapja előtti estén megrendezésre kerülő hangversenyen a Szimfonikus Zenekar, az Énekkar, a Gyemekkórus és nem utolsó sorban Vásáry Tamás, aki tanítványa volt Kodálynak is tiszteleg a Mester előtt. A koncert reprezentatív képet fest Kodály művészetéről. A fiatalkori Nyári estétől, a pálya delelőjét fémjelző Psalmus Hungaricus és a Te Deum, illetve az 1933-ban született Galántai táncok hangzik el. A Nyári este Kodály korai alkotókorszakának egyik ékköve, mely eredetileg diplomamunkának készült. A Psalmus Hungaricust a Mester Pest, Buda és Óbuda egyesítésének ötvenedik évfordulója alkalmából komponálta. A Budavári Te Deumot pedig Budavár visszafoglalásának 250. évfordulóján mutatták be a Mátyás-templomban.

A két koncert december 15-én lesz hallható a Müpában 16:00 és 19:30-tól.

 

Kiemelt

A magyar kultúra napjaBalázs Péter kapta az idei Bessenyei-díjat

Az elismerést B. Élthes Eszter, Bessenyei Ferenc özvegye és Hegedűs Zoltán (Fidesz-KDNP) alpolgármester adták át a Kossuth-díjas színész-rendezőnek.

Poszt-trauma

Külföldi fiatalok segítették ki a „nagy diáktüntetés” szervezőit

Totális kudarcot vallottak a szervezők.

Vona és a 2300

A dolgok, amiknek az égvilágon semmi közük egymáshoz.

A Budapest Pride csapata bedobta a Conchita-bombát

„Az egész országot szivárványba borítjuk”.

Oknyomozó riporternek csapott fel a DK elnöke

Bizonyára ő is a Gőbölyös Soma-díjra hajt.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!