2017. december 16., szombat, Etelka, Aletta napja
Kultúra
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kultura/karacsonyvaras-egerben-2532325/

Karácsonyvárás Egerben

Egyfajta zenei adventi kalendárium lett a programsorozat gerince

Idén is különleges díszkivilágítással és színvonalas zenei, családi programokkal várják az érdeklődőket Egerben. A szervezők célja az volt, hogy a híres bécsi és budapesti adventi forgatag mellett Eger ennek a tengelynek a meghosszabbítása legyen, és ebbe a városba is minél többen ellátogassanak az ünnepi előkészületek alatt. Ahogy Rázsi Botond, a város alpolgármestere elmondta, Eger az utóbbi években négy évszakos város lett, ugyanis szinte mindig zajlik olyan esemény, amiért érdemes ide látogatni.

Antal Anett, a Média Eger Nonprofit Kft. ügyvezetője hangsúlyozta, hogy a 2023-as Európa kulturális fővárosa pályázathoz kapcsolódva az adventi programsorozat leglátványosabb pontja a fény, ami a tavaly már megismert hatalmas, kivilágított gömb mellett kiegészült egy nagy Eger felirattal is.

Fotó: MTI

A Dobó téren látható fénygömb nemrég az amerikai Today magazin ajánlójába is bekerült

A felirat különlegessége, hogy a város arculati kézikönyvében található betűtípussal, egyedileg készült. Az Eger Advent programsorozat sikeréhez tartozik az is, hogy a Dobó téren található kivilágított fénygömb nemrég az amerikai Today magazin adventi válogatásába is bekerült.

A fények mellett a különleges koncertek vonzhatják majd a legtöbb látogatót: a zenei programot idén is a Kerekes Band vezetője, Fehér Zsombor állította össze. A múlt évi tematika híres rocksztárokhoz kötődött, idén pedig Kepes György híres festő- és fotóművész egy-egy fotogramját küldték el a fellépő zenészeknek, akik a művészetek közti kapcsolatokra reflektálva egy számot dedikálnak majd a képhez.

– Ez olyan, mint egy zenei adventi kalendárium, hiszen huszonnégy koncertet hallgathatnak majd meg az érdeklődők, olyan fellépőkkel, mint például Török Ádám, Harcsa Veronika, Tóth Vera és Radics Gigi – tette hozzá Fehér Zsombor.

– Az idei advent újdonsága, hogy megnyitjuk a látogatók előtt a Városháza Üvegtermét, ahol lehetőség lesz arra, hogy a látogatók egy kicsit felmelegedjenek. Szeretnénk ezzel egy kicsit kitolni azt az időt, amit a kisgyermekes családok a Dobó téren töltenek – mondta el Antal Anett.

Fontos hangsúlyozni azt is, hogy valamennyi program, a koncertek és a gyerekeknek tartott kézműves-foglalkozások is teljesen ingyenesek, hiszen a szervezők nem akarták elvenni az élményt azoktól sem, akik esetleg nem tudnák kifizetni a szolgáltatások árát.

Kiemelt

Szónokokkal, fotósokkal alig több, mint ezren a Jobbik „kormánybuktató” nagy tüntetésén

Egy jobb NB II-es meccsen is többen vannak, mint a nagy hanggal beharangozott, Jobbik-balliberális szövetség által nagyon várt tüntetésen.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!