2017. október 22., vasárnap, Előd napja
Kultúra
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kultura/jateke-foszerep-szinhazak-ejszakajan-2160319/

A játéké a főszerep a Színházak éjszakáján

A korábbi évekhez képest több program és négy új csatlakozó színház várja szeptember 16-án a délutántól éjszakába nyúló Színházak éjszakáján a közönséget, amely idén először rendhagyó színháztörténeti sétákon is részt vehet a jól megszokott bemutatók, nyílt próbák, beszédtechnikai és részvételi színházas workshopok mellett – emelte ki Komáromi György projektvezető a rendezvényt beharangozó tegnapi sajtótájékoztatón Budapesten.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes hangsúlyozta, hogy idén a játéké lesz a főszerep, erre utal a Rakjuk össze! mottó is, amely a színházak és a közönség, elsősorban a fiatalok közös alkotó és együtt gondolkodó munkáját szeretné a középpontba helyezni.

Elmondta, hogy évről évre egyre több partner és közreműködő vesz részt az idén hatéves sorozatban, ami egyértelműen jelzi a rendezvény sikerét.

Az önkormányzat is igyekszik segíteni a színházak munkáját egyebek mellett azzal, hogy olyan régóta halogatott és szükséges beruházásokat végez el, amelyek az intézmények életéhez és a közönség komfortérzetéhez is hozzájárulnak. Idesorolta többek közt az Örkény Színház nézőterének, a Pesti Színház székeinek, az Új Színház zsöllyéjének és páholyainak felújítását, a Katona Kamra nézőtéri székei­nek cseréjét és a József Attila Színház homlokzati felújítását.

Ebben az évben a Jurányi-inkubátorház is csatlakozott a szervezőkhöz és igyekezett kreatív ötletekkel hozzájárulni a rendezvény sikeréhez – mondta Rozgonyi-Kulcsár Viktória, a Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház vezetője.

Kiemelte: a legfontosabb feladat idén az volt, hogy a programokat minél vonzóbbá tegyék a fiataloknak. Elmondta: ezt a célt szolgálja az is, hogy egy külön dala is lett ebben az évben a Színházak éjszakájának: a The Biebers Rakjuk össze! című szerzeménye is az új közönségréteget szeretné megszólítani.

Hirdetés

Kiemelt

Rák a szemben

A fertőző betegségek terén a legnagyobb változás a kullancsok és rovarok (például szúnyogok) által hordozott betegségek elterjedésében várható.

Poszt-trauma

Büszkeség

Ha valamire, erre tényleg büszke lehet az ember!

Verhovstadt Orbánra lőtt, de magát találta el

Úgy tűnik, Guynak ez most sem jött össze. 

Vitray is beleállt

A Kádár-rendszer hangadója nyilasozott.

Visszatért a Népszabadság

Az egykori szerzők írtak bele.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!