2017. augusztus 22., kedd, Menyhért, Mirjam napja
Kultúra
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kultura/hagymakupola-veteran-busz-es-idoutazas-szigeten-2072803/

Hagymakupola, veterán busz és időutazás a Szigeten

Tizedik alkalommal nyílik Múzeumi negyed a Sziget Fesztiválon, ahol augusztus 10. és 15. között számos közgyűjtemény készül színes programokkal; az érdeklődők többek között az Iparművészeti Múzeum leemelt hagymakupolájával – amelyet a látogatók megérinthetnek, sőt UV-tollal akár rajzolhatnak is rá – és a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum veterán Ikarus 556-os autó­buszával is találkozhatnak.

Az Aquincumi Múzeum sátra egy római palota hangulatát eleveníti fel, ahol az érdeklődők tógát és tunikát öltve válhatnak az ókori város polgáraivá. A múzeum régészei, restaurátorai és múzeum­pedagógusai naponta más-más kézműves-foglalkozással készülnek, és lesz állati csontkirakó, kvíz-, valamint nyereményjáték is. A Néprajzi Múzeum és a vele érkező párizsi Bevándorlástörténeti Nemzeti Múzeum idén is közös programmal készült a Szigetre, ahol közös kiállításokkal és akciókkal járják körül a bevándorlás, a befogadás és az integráció témakörét.

A Magyar Nemzeti Múzeum sátrában (képünkön) többek között egy óriás társasjátékban is részt lehet venni.

Forrás: Bach Máté

A HM Hadtörténeti Intézet és Mú­zeum, a Magyar Természettudományi Múzeum és a győri Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum, a Karton Karikatúra és Képregény Múzeum, a Magyar Fotográfusok Háza – Mai Manó Ház és a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ, valamint a Pénzügyőr- és Adózástörté­neti Múzeum sátraiban szintén különleges élmények várják az érdeklődőket.

A Civil szigeten, a NAV sátrában pedig múzeum­pedagógiai foglalkozásokon, egy különleges időutazás keretében ismerhetők meg a különböző korszakok eszközei, egyenruhái.

 

Kiemelt

Migráns támadások Németországban és Horvátországban

Marokkói migránsok támadtak rá emberekre a hétvégén a németországi Essenben és Zágrábban is. Az esseni gyanúsítottak jelenleg menekültügyi eljárás alatt állnak.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!