2017. október 20., péntek, Vendel napja
Kultúra
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kultura/felavattak-arany-janos-emlektablajat-2076703/

Felavatták Arany János emléktábláját

MTI
A 45. Tokaji Írótábor résztvevői avatták fel az emléktáblát a tanácskozás utolsó napján vasárnap Tokajban.

Györfi Sándor szobrászművész alkotását a Tokaji Ferenc Gimnázium udvarán található millenniumi irodalmi emlékparkban leplezte le Molnárné Tóth Erika, a gimnázium igazgatója, Posta György, a város polgármestere és Hubert Ildikó irodalomtörténész. A Magyar Írószövetség nevében Pap-Für János, a szervezet titkára helyezte el az emlékezés koszorúját az emléktáblánál.

A vasárnapi plenáris üléseket követően írótábori díjakat és elismeréseket adtak át. Az írótábor díját az idén Nagy Zsuka nyíregyházi költő, szerkesztő vehette át. A Nagyhordó-díjat Pomogáts Béla író, a Hordó-díjakat pedig Dobozi Eszter író-költő, Cseke Péter irodalomtörténész és Turczi István író, műfordító, a Parnasszus költészeti folyóirat és kiadó alapító főszerkesztője kapta meg.

A négynaposra bővült 45. Tokaji Írótábor Arany János munkásságára, valamint az elmúlt 200 év magyar irodalmának közvetítésében bekövetkezett változásokra és kihívásokra fókuszált. A szó útja – a magyar irodalom közvetítésének kihívásai, változásai és módozatai Arany Jánostól napjainkig címet viselő tanácskozás – a megújulás jegyében – története óta először kilépett a megszokott szakmai keretek közül, a tanácskozás ideje alatt családi programokat és egyéb kulturális rendezvényeket is szerveztek Tokajban és környékén.

Hirdetés

Kiemelt

Hamarosan épülhet az út Szeged és Debrecen között

A 2×2 sávos összeköttetés kivitelezését korábbi hírek szerint 2019-ben kezdenék el. A kormány tavaly októberben jelentette be, hogy megépítik a kelet-magyarországi körutat.

Poszt-trauma

Vitray is beleállt

A Kádár-rendszer hangadója nyilasozott.

Visszatért a Népszabadság

Vajon ki áll a háttérben?

Megfenyegették a baloldali kis pártokat

Teddynek tele van a hócipője és van egy tuti tippje.

Propagandaméter

TASZ képlete objektív és világos.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!