2017. december 14., csütörtök, Szilárda napja
Kultúra
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kultura/eotvos-sajtodijjal-tuntettek-ki-kollegankat-2539510/

Eötvös-sajtódíjjal tüntették ki kollégánkat

A Magyar Páneurópa Unió Eötvös József Sajtódíjjal tüntette ki Margittai Gábort (képünkön jobbra), a Magyar Idők hétvégi magazinjának társszerkesztőjét.

Fotó: Mirkó István

A keddi, fővárosban tartott díjátadón Aba Béla, a szervezet elnöke köszöntőjében az igazi keresztény európai értékekre hívta fel a figyelmet, kiemelve, hogy az Eötvös-sajtódíj birtokosai a magyarság ezeréves törekvéseinek letéteményesei, ha nincsenek is sokan.

– Kétféle utazás van, az ügynökségek által kínált tömegutak és a valódi, felfedező, világot megismerni kívánó utazások, Margittai Gábor munkássága ez utóbbiba tartozik – mondta laudációjában Ludwig Emil újságíró, aki megfontolt és céltudatos emberként jellemezte kollégánkat.

Azt is hangsúlyozta, hogy a fiatal újságíró, szerkesztő a harmincadik, aki e rangos elismerésben részesül. Bence Lajos lendvai magyar költő, publicista (a képen középen) is Eötvös-díjat kapott a munkásságáért, Pápai Mihályt, Gyál polgármesterét pedig a Magyar Páneurópa Unió lovagkeresztjével tüntették ki.

Az elismeréseket Krucsainé Herter Anikó, kulturális kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár adta át.

Az estét Bence Lajos és Margittai Gábor előadásai zárták.

Kiemelt

Boldogságügyi miniszter

Időről időre megjelennek boldogságindexek, amelyek a különböző országok közt állítanak fel rangsort, hogy hol boldogabbak, hol szomorúbbak az emberek. Mi ez utóbbiak közt szereplünk.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!