2017. október 22., vasárnap, Előd napja
Kultúra
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kultura/elvihet-egy-masik-vilagba-2310889/

Elvihet egy másik világba

Október 31-ig látogatható a Fedél Nélkül alkotóinak tárlata

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Kassák Könyvtárában látható, Miért olyan nagyszerű kép ez? című kiállítás a Fedél Nélkül című utcalap alkotóinak munkáiból ad ízelítőt. Noha a tér nem kínál túl nagy elrugaszkodási lehetőséget, a képek hozzásegíthetnek ahhoz, hogy nagyobb távlatokban és máshogyan gondolkodjunk az otthontalan emberekről és egyáltalában véve a művészetről, mint eddig. Az itt látható művek ugyanis igazolják, hogy az utcán élők számára a művészet a szabadság érzésével lehet egyenrangú, az alkotás elterelheti a hétköznapok gondjairól a figyelmet, elvihet egy másik világba.

Noha mindegyik kép egyéni sorsot jelenít meg, a tárlaton látható művek között kiemelt figyelmet érdemel Val Morg és Dvorcsák Gábor munkája. Az otthontalan művészek munkáiból Mánfai Melinda művészettörténész értő válogatásának köszönhetően egy katalógus is összeállt, az egyszerre csalogató és provokatív Miért olyan nagyszerű kép ez? címen.

Fotó: Mirkó István


A Fedél Nélkül az első magyar nyelvű utcalap, célja, hogy az otthontalanok számára értelmes, hasznos tevékenység végzését tegye lehetővé, megjelenési lehetőséget, karriergondozást biztosítson, ugyanakkor a lap terjesztői munkajövedelemhez jussanak.

 

Hirdetés

Kiemelt

Rák a szemben

A fertőző betegségek terén a legnagyobb változás a kullancsok és rovarok (például szúnyogok) által hordozott betegségek elterjedésében várható.

Poszt-trauma

Büszkeség

Ha valamire, erre tényleg büszke lehet az ember!

Verhovstadt Orbánra lőtt, de magát találta el

Úgy tűnik, Guynak ez most sem jött össze. 

Vitray is beleállt

A Kádár-rendszer hangadója nyilasozott.

Visszatért a Népszabadság

Az egykori szerzők írtak bele.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!