2017. december 14., csütörtök, Szilárda napja
Kultúra
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kultura/elvihet-egy-masik-vilagba-2310889/

Elvihet egy másik világba

Október 31-ig látogatható a Fedél Nélkül alkotóinak tárlata

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Kassák Könyvtárában látható, Miért olyan nagyszerű kép ez? című kiállítás a Fedél Nélkül című utcalap alkotóinak munkáiból ad ízelítőt. Noha a tér nem kínál túl nagy elrugaszkodási lehetőséget, a képek hozzásegíthetnek ahhoz, hogy nagyobb távlatokban és máshogyan gondolkodjunk az otthontalan emberekről és egyáltalában véve a művészetről, mint eddig. Az itt látható művek ugyanis igazolják, hogy az utcán élők számára a művészet a szabadság érzésével lehet egyenrangú, az alkotás elterelheti a hétköznapok gondjairól a figyelmet, elvihet egy másik világba.

Noha mindegyik kép egyéni sorsot jelenít meg, a tárlaton látható művek között kiemelt figyelmet érdemel Val Morg és Dvorcsák Gábor munkája. Az otthontalan művészek munkáiból Mánfai Melinda művészettörténész értő válogatásának köszönhetően egy katalógus is összeállt, az egyszerre csalogató és provokatív Miért olyan nagyszerű kép ez? címen.

Fotó: Mirkó István


A Fedél Nélkül az első magyar nyelvű utcalap, célja, hogy az otthontalanok számára értelmes, hasznos tevékenység végzését tegye lehetővé, megjelenési lehetőséget, karriergondozást biztosítson, ugyanakkor a lap terjesztői munkajövedelemhez jussanak.

 

Kiemelt

Hosszúnak egyedül is megy

Koppenhágában megkezdődött az úszók rövid pályás Európa-bajnoksága, Hosszú Katinka pedig rögtön elkezdte az aranygyűjtést.

Poszt-trauma

NO-GO zóna Budaörsön?

A kulturális sokszínűség jegyében.

Deutsch Tamás keményen beszólt az ellenzéknek

Sakk és matt.

Vona keresztfiának gusztustalan megnyilatkozása

Egy altáji humorlabdacs utóélete.

Nyitott kapukat dönget az MSZP

A Fidesz-kormány már visszadta a a 13. havi nyugdíjat, sőt!

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!