2017. október 22., vasárnap, Előd napja
Kultúra
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kultura/egyutt-hajdani-ifiparkban-2029015/

Együtt a hajdani Ifiparkban

A múltidézésen túl az új és a még újabb dalok is terítékre kerülnek
Keddenként öt-hatezres tömeg tombolt a Mini és a P. Mobil muzsikájára a Budai Ifjúsági Parkban. Azóta eltelt ugyan negyven év, de a két népszerű formáció ma is rendszeresen koncertezik. Török Ádám és Schuster Lóránt csapata újra együtt lép színpadra, a helyszín ezúttal a Budai Ifjúsági Park helyén épült Várkert Bazár.

A P. Mobil még Gesarolként jegyezte el magát a rock műfajával – úgy tűnik – örökre. A csaknem fél évszázada színpadon lévő zenekar egy generáció életének részévé vált. Több ezer koncerttel és számos lemezalbummal a háta mögött vívta sokszor kilátástalannak tűnő szélmalomharcát a korabeli kultúrhatalommal, és ebben a csatározásban a rendszerváltozás sem hozott átütő eredményt. Mindezek ellenére a maguk által kijelölt úton mentek tovább; a lemezek és a különböző mozgóképanyagok mellett – eddig – három könyvkiadvány, valamint a Nyitragerencséri Rockmúzeum is dokumentálja a zenekar sokszor nem éppen aszfaltsimaságú életútját.

Többször koncerteztek az akkor már komoly sikereket magáénak tudó Bergendy-együttes vendégeként a Budai Ifjúsági Parkban, ahol a fellépések önállóvá, egyre rendszeresebbé és sikeresebbé váltak, köszönhetően a zenekarvezető Schuster Lóránt sokszor meghökkentő ötleteinek, különleges show-műsorának. A Volt egyszer egy Ifipark… koncert a P. Mobil Csoda történt turnéjának budapesti állomása is egyben, s erre időzítve, hasonló címmel jelenik meg a zenekar legfrissebb stúdióalbuma.

Fotó: Tőrös Erika

A csaknem fél évszázada színpadon lévo P. Mobil zenekar egy generáció életének részévé vált

Az eltelt időszakot átfogó, másfél órás programban a múltidézésen túl az új és a még újabb dalok is terítékre kerülnek, s ebben olyan vendégek segítik a zenekart, mint a régóta Ausztráliában élő és erre az alkalomra hazalátogató Mareczky „Totó” István dobos, az egykori Mobil-énekes Tunyogi Péter lánya, Bernadett, valamint a fiatal generáció képviseletében Kézdy Luca hegedűművész és Somogyi Remig gitáros.

Az örökmozgó P. Mobil mellett az eMeRTon- és Blues-életműdíjas Török Ádám is lassan öt évtizede tartja életben azt a legendát, amely a Bemrockpart, a Tabán és persze a Budai Ifjúsági Park Bermuda-háromszögé-ben fogant, és napjainkig tart. Papp Gyulának a Skorpióba történt távozása okán az akkori hanglemezgyári vezetés nem szavazott bizalmat a billentyűs-zeneszerző nélkül maradt Mini együttesnek, így a készülő nagylemez (majdnem) örökre dobozban maradt. Később a már új, többszörös tagcserét megélt formáció rögzíthette első albumát, amely Vissza a városba címmel, csaknem évtizedes késéssel látott napvilágot.

A Mini veterán billentyűse, Németh Károly immár negyvenhárom esztendeje zenél Török Ádámmal hazánk és Európa különböző színpadain. A hazai progresszív rock, valamint a Mini aranykorszakának három emblematikus alakja (Török Ádám – fuvola, ének, Németh Károly – billentyűk, Nagy István – basszusgitár) mellé egy fiatal, tehetséges dobos, Tóth Dénes társult. S hogy zenéjük kortalan, annak bizonyítéka a Várkert Bazár színpadán velük fellépő, most tizenegy esztendős, tehetséges bluesgitáros Fehér Ádám.

A Volt egyszer egy Ifipark… című, a harminckilenc esztendővel korábbi P. Mobil–Mini „rockkeddekre” emlékező dupla koncert 2017. augusztus 12-én 18 órakor kezdődik a Várkert Bazár Öntőház udvarában.

Hirdetés

Kiemelt

Tállai András: 155 ezer ügyfelet segített a NAV támogató ellenőrzése

A jogkövetésre ösztönzés még az adóbevételekre is jótékonyan hat: nyár végéig 11 milliárd forintot hozott a támogató eljárás – emelte ki az államtitkár.

Poszt-trauma

Szanyi Tibor becsülete

Csak a miheztartás végett.

Büszkeség

Ha valamire, erre tényleg büszke lehet az ember!

Verhovstadt Orbánra lőtt, de magát találta el

Úgy tűnik, Guynak ez most sem jött össze. 

Vitray is beleállt

A Kádár-rendszer hangadója nyilasozott.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!