2018. január 21., vasárnap, Ágnes napja
Kultúra
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kultura/egy-kis-parizs-duna-partjan-2617138/

Egy kis Párizs a Duna partján

MTI
Micheller Myrtill január 5-i koncertjén az Óbudai Danubia Zenekar kíséretével a múlt század Franciaországának közismert dalait és sanzonjait tűzi műsorra.

Micheller Myrtill a legkiválóbb magyar jazzénekesnők közé tartozik. Az elmúlt 15 évben számtalan népszerű előadóval dolgozott élő koncerteken és stúdiófelvételeken. Francia nyelvtanári diplomáját követően a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola jazz-ének szakán is diplomát szerzett, így bátran állítható, hogy a francia dalok leghitelesebb előadóinak is egyike hazánkban.

Az énekesnő a koncerten az Óbudai Danubia Zenekar kíséretével a múlt század Franciaországának közismert dalait és sanzonjait tűzi műsorra, felidézve a kor közkedvelt francia előadói, Yves Montand, Edith Piaf, Charles Aznavour, Dalida, Joe Dassin és Michel Legrand művészetét. 2017-ben az énekesnő a Macedón Nemzeti Filharmonikusok meghívására a zenekar francia estjének sztárvendége volt Szkopjéban. Ez a műsor adja a Párizsi szimfónia című est gerincét.

Myrtill – Párizsi szimfónia
Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
Január 5. péntek19:30 – 22:00

 

.

 

Kiemelt

A magyar kultúra napjaBalázs Péter kapta az idei Bessenyei-díjat

Az elismerést B. Élthes Eszter, Bessenyei Ferenc özvegye és Hegedűs Zoltán (Fidesz-KDNP) alpolgármester adták át a Kossuth-díjas színész-rendezőnek.

Poszt-trauma

Külföldi fiatalok segítették ki a „nagy diáktüntetés” szervezőit

Totális kudarcot vallottak a szervezők.

Vona és a 2300

A dolgok, amiknek az égvilágon semmi közük egymáshoz.

A Budapest Pride csapata bedobta a Conchita-bombát

„Az egész országot szivárványba borítjuk”.

Oknyomozó riporternek csapott fel a DK elnöke

Bizonyára ő is a Gőbölyös Soma-díjra hajt.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!