2018. január 23., kedd, Zelma, Rajmund napja
Kultúra
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kultura/diotoro-szvit-modern-art-orchestra-karacsonyi-koncertjen-2563651/

Diótörő-szvit a Modern Art Orchestra karácsonyi koncertjén

MTI
Különleges Diótörő-előadásra készül a Modern Art Orchestra karácsonyi koncertjén december 17-én, a BMC-ben. A klasszikus karácsonyi történet ezúttal a dzsessz big banddel és tizenkét táncossal elevenedik meg a közönség előtt.

Csajkovszkij 1892-ben bemutatott balettzenéje, a Diótörő a klasszikus művek közé tartozik. Duke Ellington legendásan gazdag és hosszú pályájának zenitjén, 1960-ban jelentette meg Csajkovszkij művének dzsesszátdolgozását, amelyet állandó alkotótársával, Billy Strayhornnal közösen készített – szerepel az MTI-hez hétfőn eljuttatott ajánlóban.

Ellington egyike volt annak a maroknyi dzsesszmuzsikusnak, aki a Time címlapjára került, a rivaldafényt kerülő Strayhornt pedig a dzsessztörténet talán legszebb balladája, a Lush Life szerzőjeként ismerhetjük.

A Modern Art Orchestra december 17-i Diótörő-szvit előadására Gergye Krisztián készített tánckoreográfiát. Az eredetileg klasszikus balettet a dzsessz big band átiratának formájában, tizenkét táncossal adják elő.

Kiemelt

Cottbusban nem viselik el a bevándorlókat

Újra ellentétbe kerültek egymással a hétvégén a németek és az idegenek az egykori NDK-hoz tartozó Cottbusban – számolt be róla a tegnapi német sajtó.

Poszt-trauma

Ordas hazugság a holland sajtóban a magyar oktatásról

Szerintük funkcionális analfabéták a magyar diákok.

Ungár elszabadult

Pártmegbízás vagy önmegvalósítás a trollkodás?

Zavarta a terrorgyanús afgán migránst a kereszt, levette a német bíróság

Ez így korrekt Európában.

Fodor Gáborék meghökkentő közleménye

Üzenet jött a mikroszkóp alól.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!