2017. október 24., kedd, Salamon napja
Kultúra
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kultura/csaladias-pusztafesztival-2002618/

Családias pusztafesztivál

Woodstock az Ugaron: sátrat nyit az Előretolt Helyőrség Íróakadémia is
Van egy szemtelenül vagány magyar rockbanda, az Anna and the Barbies, akik pár éve a fejükbe vették, hogy más magyarországi együttesek rutinjától merőben eltérő módon egy pár napos nyári fesztivállal koronázzák meg turnéállomástól fesztiválszerepléseken át önálló koncertekig tartó, feszített tempójú évadjaikat. Idén már ötödik alkalommal rendezik meg augusztus első napjaiban a Woodstock az Ugaront.

A fesztivál nemcsak a magyar puszta végtelen horizontját kínálja, hanem változatos és izgalmas programokat is négy napon keresztül. Az első két nap intimebb, zártabb, családiasabb lesz, idén először a második két napra viszont kinyílnak az ópusztaszeri Akhal Teke ménes kapui a nagyközönség előtt is, és igazi alföldi fesztivállá változik át a puszta.

Az első napon, augusztus elsején, kedden koncertezik az Anna and the Barbies, az Ék és a Mörk zenekar, másnap pedig az Elektronic Sheeps és a Tóth Vera Trio, ezután Farkas Wellmann Endre és Marcsák Gergely költők A római disznó monológja című verses-zenés előadása csábítja a Jurtaszínpad jurtájába a fesztiváltábor rajongóit. A harmadik napon a Jónás Vera Experiment és a Quimby, a negyediken pedig
Ian O’Sullivan, az Elefánt és természetesen a házigazda Anna and the Barbies lép fel újra. A koncertek után mindennap pusztadiszkó, karnevál, hold­imádás, csillagok örökbefogadása, szerelemtalálás és andalgás várható.

Fotó: Facebook

Az első és az utolsó napon az Anna and the Barbies koncertezik

A Woodstock az Ugaron idén először irodalmi sátrat is nyit, a Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft. Előretolt Helyőrség Íróakadémia tagjainak aktív és interaktív részvételével. Várható többek között Pásztor Anna dalszövegeiből és soraiból kiinduló szabad asszociációs írás, story­telling, azaz történetmondás, szövegdoktorműhely, interaktív előadások és könyvbemutatók – például Demeter Szilárd Kéket kékért című regénye, Kubiszyn Viktor Drognaplója és Pál Dániel Levente Álmaink piros sportladája című verseskötete.

A zenei programok mellett mindennap lesznek kézműves és egyéb kreatív foglalkozások is, többek között agyagozás, kerámiakészítés, hennatetoválás, testfestés, szappankészítés, ékszer-újrahasznosítás, pusztai jelmez és nomád smink készítése, verstetoválás és természetművészet az organikus környezet adta anyagokból.

A Woodstock az Ugaron fesztiválra a látogatók száma korlátozott, jegyeket a Tixa.hu oldalon lehet vásárolni, de a helyszínen is árusítanak majd. Sátorhelyek korlátlan számban vannak, és jurtákban is lehet szállást foglalni a woodstockazugaron@gmail.com e-mail címen. További információt a Woodstock az Ugaron Facebook-oldalán lehet találni.

Hirdetés

Kiemelt

A nemzet öröksége kötelez

Mi, magyarok voltunk azok, akik megtörtük a hallgatás jegét. Mi vagyunk azok, akik megneveztük az erőket, amelyek el akarják vágni Európát nemzeti gyökereitől.

Poszt-trauma

Nagy Bandó András gyűlöletbeszéde

A Soros-kommandó szövegét Jóistennel mondatja ki.

Imre, te mit tennél?

Ez nem egy koncert, itt nincs esőnap, október 23. ma van.

Visszanyal a fagyi

A fake news és a baloldal.

Magyargyalázás megbocsátva

Pedig, ha a bordély becsődöl, nem a bútort (meg a reklámokat) kell cserélni!

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!