2017. szeptember 22., péntek, Móric napja
Kultúra
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kultura/cirkuszi-tevesorozat-indul-gyerekeknek-angol-nyelven-1936918/

Cirkuszi tévésorozat indul gyerekeknek angol nyelven

A világ leghíresebb és legnagyobb cirkuszi vállalata, a kanadai alapítású Cirque du Soleil nemrég bejelentette, hogy nemsokára elkezdi egy angol nyelvű televíziós sorozat gyártását. Mint azt a minap a Montreal Gazette című lap hírül adta, a sorozat egy kitalált cirkuszi iskolában fog játszódni, középpontjában pedig pályájuk elején álló fiatal cirkuszművészek egy csoportja lesz – az ő hétköznapjaikat, kalandjaikat és egymáshoz fűződő barátságukat követhetik majd epizódról epizódra a nézők.

A sorozat produkciós munkáit az Apartment 11 tartja majd a kezében a kanadai Ontario tartomány közoktatásért felelős hivatalával karöltve. A show egy részét Montreal városában, más részeit pedig a Cirque du Soleil Saint-Michelben található nemzetközi központjában fogják felvenni.

A cirkuszvállalat által kiadott sajtóközleményből még annyit lehet tudni, hogy az argentin színésznő, műsorvezető, producer, rendező, zeneszerző és író Cris Morena – több szappanopera kitalálója és kreatív mindenese, dalaival pedig számos platinalemez birtokosa – aktívan részt vállal majd a sorozat gyártásában. A sorozat showrunnere pedig a nálunk is több tévécsatornán vetített, népszerű, tavaly tizedik évadába lépett Heartland című kanadai drámasorozat forgatókönyvírója és kreatív producere lesz. (Őt a magyar közönség még a Váratlan utazás és a Mesék a végtelen történetből című sorozatok miatt ismerheti a magyar tévés közönség, pár résznek ott is írója volt.)

Az előzetes tervek szerint a show főbb szereplői, de tulajdonképpen valamennyi karaktere arra szeretné majd tanítani a nézőket, hogy megértsék a cirkuszi élet rengeteg munkával és gyakorlással eltöltött hétköznapjait, a fellépések során átélt élményeket és hangulatokat, a sérülések elviselését és feldolgozását, egy mozdulat vagy trükk rengeteg hónapnyi munka után elért megszületésének pillanatát, a rendezést és a tréningeket, az egymásrautaltságot és az örömöket, a kosztümök megálmodását és egy darab zenéjének első dallamait, azaz lényegében a cirkuszművészeti munka számos olyan aspektusát, ami még a gyakori cirkuszlátogatók előtt is rejtve marad – főleg egészében és összefüggéseiben.

A sorozat célja, hogy elsődleges közönsége, a mai gyermekeknek közelivé, átélhetővé és érthetővé tegye a cirkusz világát, felszámolja az előítéleteket és a félelmeket, feloldja a frusztrációkat és a feszültséget. És ha nem is akar majd minden gyerek cirkuszművész – zsonglőr, artista vagy bohóc – lenni, de ha majd elmegy egy-egy előadásra, akkor sokkal jobban fogja értékelni, amit lát, ha tudja, hogy a porondon mutatott légies és vidám könnyedség mögött mennyi lemondás és munka van. És talán ő is – válasszon bármilyen pályát vagy szakmát – sokat tud ebből tanulni, például a szorgalomról, a kitartásról, az akaraterőről, a csapatmunkáról és arról, hogy mindenkiben vegye észre azt, ami értékes benne.

A sorozatot a Cirque du Soleil Images forgalmazásában a Discovery-hálózat részeként működő Discovery Kids fogja majd sugározni.

Ha szerencsénk van, nálunk is látható lesz, nem sok késéssel.

Hirdetés

Kiemelt

Semjén Zsolt: a migráció következményeit nem lehet jóvátenni

A miniszterelnök-helyettes úgy vélekedett, hogy minden korábbinál brutálisabb kormányellenes gyalázkodásra kell felkészülni.

Poszt-trauma

Sátrazó migránsok miatt zárták be a híres egyetemet

8000 diák nem tanulhat.

Gyűlnek a fellegek a Soros-terv felett

A cenzúra agyréme fojtogatja a Wikipédiát (is).

Fény derült Jordán Tamás titkára

Ő is az utcára vonulna.

Pofára esett az ellenzéki média Felcsúton

Egészen mást kaptak, mint amit vártak.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!