2017. május 27., szombat, Hella napja
Kultúra
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kultura/arrol-hogy-ki-szorny-1715839/

Arról, hogy ki a szörny

Szegeden tartják A notre-dame-i toronyőr musical hazai ősbemutatóját
Rendhagyó osztályfőnöki órán avatta be az érdeklődőket a Budapesti Operettszínház a Szegedi Szabadtéri Játékokra készülő musical előkészületeibe. A vidám hangulatú órán a rendező, Kerényi Miklós Gábor a regény szélsőséges karaktereinek motivá­cióiról kérdezte azok megformálóit. Itthon elsőként a társulat adja elő a Victor Hugo klasszikusából készült musicalt a szegedi Dóm téren augusztusban több alkalommal is, először 11-én.

Victor Hugo regényéből Oscar-díjas csapat, Alan Menken és Stephen ­Schwartz írt nagy sikerű musicalt, mely a világ számos országa után nyáron végre nálunk is látható lesz a Szegedi Szabadtéri Játékok és a Budapesti Operettszínház jóvoltából.

Hogyan lehet azonosulni a csúf Quasimodóval? Milyen mozdulatokkal dolgoztak a szerep megformálásakor? A torz külső ellenére a belső szépség megjelenítése milyen kihívásokat jelentett? – egyebek között ezek a kérdések vetődtek fel a címszereplő karakterének felépítése körül a Kerényi Miklós Gábor, az operettszínház művészeti vezetője által vezetett, sajtónyilvános osztályfőnöki órán. A csúf toronyőrt a zenés darabban Veréb Tamás alakítja, Esmeraldát az Átrium Film-Színházban Frida Kahlo szerepében is feltűnő Gubik Petra formálja meg.

Forrás: Bach Máté

A sajtótájékoztatóra berendezett tanteremben egy „osztályközösség” életébe tekinthettünk be

A Victor Hugo romantikus regényéből született musicalt, amelyből egyszerre kapunk képet Quasimodo, Esmeralda, Frollo és Phoebus kapitány érzelmeiről és a varázslatos párizsi forgatagról, még sosem láthatta a közönség hazánkban. Különleges lesz a szegedi dóm előtt tartott bemutató a darab életében, hiszen első alkalommal adják elő olyan környezetben, amelynek hangulata megidézi a világhírű francia katedrálist is.

A darab alcíme Ima az emberért. A rendező szavai szerint a mű arra keresi a választ, hogy kiért szól a harang. „Változatlanul izgatja a kérdés az embereket, hogy ki dönti el, kiből lesz ember vagy szörny; hogy egy szörnyben mi lakik; hogy kibe lehetünk szerelmesek. Az őrült szerelmi vágyunk, ami ki-kitör belőlünk, hova tud elsodorni bennünket a világban” – mondta a rendező.

Hirdetés

Kiemelt

A család természetes és alapvető egysége a társadalomnak

A természetes család iránti elköteleződést tartalmazó zárónyilatkozattal ért véget Budapesten a Családok XI. világkongresszusa.

Poszt-trauma

Újabb szintet lépett a liberális idiotizmus

Teljesen természetes az iszlamista terror.

Ki nem mond igazat: a ballib média, vagy Juncker?

De mi „belgák” most hova álljunk?

Botka és a kerítés

... meg Orbán, aki nem engedi be a migránsokat

Liberáliséknál a „vidékies” egy szitokszó

Ráadásul a „vidékies” és a „fiatal” is összeférhetetlen!

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!