2017. december 14., csütörtök, Szilárda napja
Kultúra
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kultura/adventi-hetvegek-varkert-bazarban-2537146/

Adventi hétvégék a Várkert Bazárban

Az átszellemülés adventi időszakát teszi idén is tartalmasabbá a megújult Várkert Bazár: irodalommal, színházzal, képző- és fotóművészettel teremti meg a historikus környezet, a szeretet ünnepe előtti készülődés melegét és az összetartozás erejét.

„Az Advent a várkertben a szeretet, az összetartozás, a várakozás és a családi béke megélésére ad alkalmat” – mondta el Bartal Tamás, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára a programsorozatot beharangozó tegnapi sajtótájékoztatón. Hangsúlyozta, hogy 2018 a családok éve lesz, a kormányzati figyelem középpontjában a családok segítése áll majd.

Az ünnepi készülődés kapcsolódik a reformáció 500. évfordulójához is: tematikus kortárs képzőművészeti kiállítás nyílik Ég és föld között – Biblia a magyar képzőművészetben címmel a testőrpalota két szintjén. Művészettörténeti szempontból rendhagyó válogatást vonultat fel a tárlat, fókuszban a hittel és az emberi sorskérdésekkel.

Fotó: Bach Máté

Adventi hétvégék a Várkert Bazárban

Aba-Novák Vilmos, Molnár C. Pál, Péreli Zsuzsa, Csernus Tibor, Borsos Miklós, Kondor Béla bibliai témájú alkotásai lesznek megtekinthetők. A kiállításhoz kapcsolódóan Angyali üdvözlet címmel múzeumpedagógiai foglalkozásra várják a fiatalokat december 9–16. között 15 órai kezdettel. A vasárnapi karácsonyváró gyermekprogramokat Bíró Eszter énekesnő és Gubás Gabi színésznő vezeti majd.

Kivételes alkalomnak ígérkezik december 9-én a Korniss világa est, 10-én pedig a Ghymes együttes Me­nnyből az angyal című nagykoncertje.
Adventi jótékonysági gálaest lesz december 17-én Összetartozunk címmel, az est bevételét a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet beregszászi irodájának támogatására szánják. A több mint egy éve Juhász Anna és Ugron Zsolna vezetésével működő Várkert irodalom évadzáró estjén olyan nagyszerű alkotókat láthatnak majd, mint Kerekes Vica, Szűcs Nelli színésznők, Palya Bea énekesnő, Adorjáni Bálint színész és Both Miklós zenész.

Kiemelt

Boldogságügyi miniszter

Időről időre megjelennek boldogságindexek, amelyek a különböző országok közt állítanak fel rangsort, hogy hol boldogabbak, hol szomorúbbak az emberek. Mi ez utóbbiak közt szereplünk.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!