2017. november 20., hétfő, Jolán napja
Kultúra
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kultura/135-millio-forint-tamogatas-kiemelt-muveszeti-celokra-2214457/

135 millió forint támogatás kiemelt művészeti célokra

MTI
Pályázati úton 135 millió forinttal támogatja a professzionális színházművészeti szervezetek, illetve zenekarok és énekkarok kiemelt művészeti céljainak megvalósítását az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) – közölte az Emmi kultúráért felelős államtitkársága csütörtökön az MTI-vel.

A professzionális színházi előadóművészeti szervezetek összesen 113 millió forintra pályázhattak. Ebből a határon túli színházak vendégjátékainak befogadására 30 millió, külföldi vendégjátékok megvalósításának finanszírozására 15,5 millió forint állt rendelkezésre.

A független színházi társulatok kiemelkedő színvonalú produkcióinak vendégül látására 14 millió forintra lehetett pályázni.

A kortárs magyar drámák születését és bemutatását ösztönző Katona József produkciós pályázat keretösszege 19 millió, a kortárs bábszínházi művek megszületését, illetve bemutatását támogató Weöres Sándor bábszínházi pályázaté pedig 20 millió forint volt.

A színházi nevelési programban, drámapedagógiai foglalkozásokon részt vevő színházi munkatársak képzését 10 millió, a színházak akadálymentesítését 4,5 millió forinttal támogatta a tárca.

A kiemelt vagy nemzeti minősítéssel nem rendelkező zenekarok és énekkarok 22 millió forint keretösszegre pályázhattak külföldi fesztiválon, vendégjátékon, koncertturnén való részvételre, illetve ifjúsági koncertek, kortárs zenei bemutatók megrendezésére.

A részletes döntési listák a http://www.kormany.hu/hu/dok?source=2&type=207#!DocumentBrowse linken olvashatóak.

Hirdetés

Kiemelt

Tovább lazíthat a jegybank

Az októberi, eseménytelennek mondható ülést követően kedden újból a piaci szereplők figyelmének középpontjába kerülhet a magyar jegybank.

Poszt-trauma

Ujhelyi nagyon meglepődhetett a kérdésére kapott válaszon

A legilletékesebbekhez fordult.

Ötven ostoba

A Ferencvárosi Torna Club most ­en­nyinél tart. Sok? Kevés?

A hitelesség és a HVG

Aki keveset gondolkodik...

Bokros agymenése

A MoMa ura már további három Orbán-ciklust is elképzelhetőnek tart!

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!