2016. július 31., vasárnap, Oszkár napja
Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/v4-csucs-kiska-visegradnak-emlekeznie-kell-a-gyokereire-382483/

V4-csúcs – Kiska: Visegrádnak emlékeznie kell a gyökereire

MTI
A visegrádi csoport bizonyította fontosságát, teljesítette történelmi feladatát, nem szabad azonban elfeledkeznie eredeti stratégiai céljairól – szögezte le Andrej Kiska szlovák államfő a visegrádi csoport létrejöttének 25-ik évfordulója alkalmából kiadott közleményében, amelyet hétfőn közölt a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség.

A szlovák köztársasági elnök emlékeztetett: a visegrádi együttműködés alapját a résztvevők azon döntése adta, hogy szabadon és kölcsönösen segítsék egymást közös céljuk – az európai integráció – elérésében. Kiska megjegyezte: a történelmi cél elérése után megmutatkozott milyen fontos az együttműködés folytatása, mivel a „négyek hangja meggyőzőbb és hatásosabb.” Ugyanakkor hozzátette: továbbra is kihívást jelent, hogy meg kell tanulni a közös döntéshozatalt és az Európai Unióért való felelősségvállalást.

Hirdetés

Kiemelt

A hetven éves forint Firenzéből nyerte a nevét

Hetven éve, 1946. augusztus 1-jén vezették be Magyarországon a hiperinfláció felszámolása érdekében az új fizetőeszközt, a forintot.

Poszt-trauma

Pályahiba

Új pályára állítaná a magyar gazdaságot az LMP, ezért a párt akciótervet dolgoz ki.

Vágó István ezúttal Áderbe rúgott bele

A Gyurcsány-barát kvízmester hatalmas bakot lőtt.

Soros beindította a pénzágyúit: veszélyben a mesterterv

A spekuláns egyre szaporodó ráncait csak Hillary vasalhatja ki.

Csak, hogy a bajor belügyminiszter is megértse

„Nem fogtok nyugodtan aludni a házaitokban”.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!