2017. október 21., szombat, Orsolya napja
Külföld, Poszt-trauma
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/ukrajna-tovabb-provokalja-magyarsagot-2298916/

Ukrajna tovább provokálja a magyarságot

karpathir.com
A strasbourgi állásfoglalást továbbra is várjuk.

A korábban hazánk által az elsők között elismert független Ukrajna folyamatosan provokálja a kárpátaljai magyarságot.

Kezdődött, ugye, a kárpátaljai magyar nyelvű oktatást gyakorlatilag ellehetetlenítő, minden józan észnek ellentmondó törvény meghozatalával – amely egyébként a helyi román és szlovák kisebbséget is sújtja – majd folytatódott olyan magyarellenes, uszító dokumentumfilm készítésével, melyben például a vereckei történelmi emlékművet felgyújtó, közönséges bűnözőket szerepeltettek szakértőként.

A Kárpáthír portál adta hírül, hogy az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) három munkatársa levette a magyar zászlót, a közel 80%-ban magyarok lakta Tiszasalamon település iskolájának faláról.

A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) helyi vezetője arról számolt be, hogy az igazgatót este otthonról az iskolába hívták, ahol 3 férfi várta, mindannyian vélhetően az SZBU-tól voltak és májusban egyszer már jártak a tanintézményben kihallgatni az egyik tanárnőt, akit szeparatista eszmék (sic!) terjesztésével vádoltak meg.

Miután az ukránok levették a falról a címeres magyar zászlót bementek az épületbe és a folyosón lévő másik magyar zászlót is kivették tartójából, arra hivatkozva, hogy benne van a magyar címer.

A KMKSZ Ungvári Járási Középszintű szervezetének elnöke teljesen jogosan háborodott fel és tesz feljelentést a túlkapások miatt, hiszen törvény írja elő a nemzeti jelképek használatát.

A történetet olvasva legtöbbünknek a sötét kommunista diktatúra időszaka jut eszébe, nem olyan ország amely az euroatlanti integrációra törekszik.

A KMKSZ már kért segítséget a nemzetközi szervezetektől, kíváncsian várjuk, lesz -e ennek foganatja.

Kíváncsian várjuk például, mikor ad ki az ügyben állásfoglalást az Emberi Jogok Európai bírósága vagy a brüsszeli parlament.

Hirdetés

Kiemelt

Választásokkal intenék csendre Katalóniát

Sajtóinformációk szerint külön parlamenti bizottságot hoznak majd létre 27 szenátusi képviselővel, amely megvitatja a tervezett madridi intézkedéseket.

Poszt-trauma

Büszkeség

Ha valamire, erre tényleg büszke lehet az ember!

Verhovstadt Orbánra lőtt, de magát találta el

Úgy tűnik, Guynak ez most sem jött össze. 

Vitray is beleállt

A Kádár-rendszer hangadója nyilasozott.

Visszatért a Népszabadság

Az egykori szerzők írtak bele.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!